Ir nors šis miniatiūrinis elektromobilis turi bendrų bruožų su „Citroën Ami“ ir „Opel Rocks-e“, vis dėlto, kaip ir įprasta italams, visas dėmesys čia skirtas dizainui, idėjų išspildymui ir žinoma, itališkam gyvenimo stiliui „Dolcevita“, rašo quattroruote.it.

Vos pažiūrėjus į „Topolino“, galima pastebėti daugybę akivaizdžių užuominų į 1957 metų „Fiat 500“ modelio formas ir akcentus.

Fiat Topolino

„Topolino“ bus gaminamas dviejų variantų: vienas su fiksuotu stogu ir durimis, o kitas – su suvyniojamu medžiaginiu stogu (beveik kabrioletas) ir virvelėmis vietoje durų – komplektacija „Dolcevita“.

Automobilis yra 2,41 m ilgio, t. y. dešimčia milimetrų ilgesnis už „Citroën Ami“. „Fiat“ nusprendė nenaudoti prancūziškų ir vokiškų giminaičių komponentų ir pagamino unikalias priekinės ir galinės dalies formas, kurios suteikia „Topolino“ įskirtinį itališką „Dolcevita“ įvaizdį.

Fiat Topolino

„Topolino“ interjeras minimalistinis, tačiau modifikuotas siekiant kuo geriau išnaudoti turimą itin ribotą erdvę. Pavyzdžiui, sėdynės yra paslinktos taip, kad būtų daugiau erdvės pečių plotyje, be to, dizaineriams pavyko „įterpti“ 63 litrų talpos bagažo skyrių, kuris praverčia vežantis smulkius daiktus.

Fiat Topolino

Vis dėlto labiausiai išsiskiriantis „Topolino“ elementas „Dolcevita“ komplektacijoje yra jūrinio stiliaus virvelės vietoje durų. Kodėl dizaineriai pasirinko tokį sprendimą? Nes itališką „Dolcevita“ gyvenimo stilių pajusti galima ir kelyje, ir paplūdimyje.

„Topolino“ turės vienintelį variklio pasirinkimą – 8 AG motorą su 5,5 kWh baterija. Maksimalus „Topolino“ greitis – 45 km/val., didžiausias nuvažiuojamas atstumas – 75 km. Iš buitinio elektros lizdo jį galima įkrauti per mažiau nei keturias valandas.

Fiat Topolino

Dėl savo techninių charakteristikų Italijoje „Topolino“ bus priskiriamas keturračio motociklo kategorijai, todėl jį galės vairuoti asmenys nuo 14 metų amžiaus.

Fiat Topolino

„Fiat“ žada, kad klientai galės užsisakyti „Topolino“ ir su nedideliais individualiais stiliaus akcentais. Nors vienintelė galima kėbulo spalva bus „Verde Vita“, o ratų dizainas ir interjero apdaila tik vieno varianto, bus pasiūlytos versijos su medžio imitacijos durų apdaila, primontuojama konstrukcija bagažui, chromuotomis apdailomis, „Bluetooth“ garsiakalbiu, USB ventiliatoriumi, paplūdimio rankšluosčiu, ir žinoma, legendinėmins jūrinėmis virvelėmis vietoje durų.

Fiat Topolino

Skelbiama, kad ši transporto priemonė Italijoje kainuos nuo 9 890 eurų. Italijoje pirmieji užsakymai klientus pasieks lapkričio mėnesį.

Fiat Topolino
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją