Latvijoje dėl nugalėtojo vardo šiemet varžosi 20 automobilių: Audi A3, Audi A6 Allroad, Chevrolet Aveo, Chevrolet Malibu, Fiat 500L, Ford B-Max, Hyundai i30, Hyundai i40, Honda Civic, Kia cee'd, Kia Optima, Mazda CX-5, Mitsubishi Outlander, Nissan Leaf, Opel Zafira Tourer, Peugeot 208, Subaru XV, Volkswagen Golf, Volkswagen Passat Alltrack, Volkswagen up! Į Malpilį neatvyko tik Hyundai i40, tačiau su šiuo automobiliu žiuri susipažino tiek ankstesnių bandomųjų važiavimų metu, tiek ir individualiai.

Lietuvos „Metų automobilio 2013“ konkurse yra beveik du kartus daugiau dalyvių – 38.

30 žiuri narių ir pakviesti žiniasklaidos atstovai galėjo išmėginti automobilius įvairios dangos ir kokybės keliuose, be to, iš automobilių gamintojų atstovų gavo informacijos apie kiekvieną pretendentą.

Konkursas baigsis ir rezultatai bus skelbiami 2012 m. gruodžio 1 d. Rygoje. Renginyje dalyvaus žiuri išrinkti septyni automobiliai finalininkai, iš kurių bus išrinktas „Latvijos metų automobilis 2013“ laimėtojas. Dar bus paskelbti įvairių papildomų nominacijų laimėtojai.

Pernai geriausiu Latvijoje išrinktas „Volkswagen Jetta“ automobilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)