„EV Ready“ siekia garantuoti įkrovimo infrastruktūros ir elektra varomų bei hibridinių automobilių operacinį suderinamumą Europos rinkoje naudojant vienodą schemą, apimančią ne tik egzistuojančius standartus, bet ir kitus svarbius reikalavimus.

2010 m. birželį pristatytas atitikimo ženklas „EV Ready®“, nuo pat pradžių buvo skirtas būti atviru platesnei auditorijai ir tapti pripažįstama gaire elektromobilių įkrovimo sistemų srityje. Techninė „EV Ready®“ apimtis – nuo žemos įtampos transformatoriaus iki elektra varomo automobilio.

Tuo pat metu koncepcija skiria ypatingą dėmesį ekonominei veiklai ir siekia būti atvira inovacijoms bei tolesniam tobulinimui.

Šiuo metu daugiau negu šešiasdešimt Europos kompanijų – nuo energijos tiekėjų, tinklo operatorių, įkrovimo punktų tiekėjų ir diegėjų – vysto ir rengiasi taikyti „EV Ready®“, kviečiamos prisijungti ir kitos kompanijos.

Šiuo metu patvirtinimo schema yra grįsta atitikties deklaravimu ir įprastine suderinamumo su transporto priemonėmis patikra. Artimoje ateityje svarstomas perėjimas prie tarptautinio akredituoto centro tikrinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją