Atšiaurios oro sąlygos atsispindi ir eismo įvykių statistikoje. Jei rudenį Latvijoje 40 avarijų buvo laikomi dideliu kiekiu, tai gruodžio mėnesį šis skaičius yra viršijamas beveik kasdien. Gruodžio 10 dieną Latvijoje įvyko 78 eismo įvykiai, 20-ą – 77, 23-ą – 78, 27-ą – 74, 28-ą – 70, praneša telegraf.lv.

Atpratome nuo sniego

Net be liūdnos eismo įvykių statistikos yra aišku, kad autoservisams metų pabaiga buvo ganėtinai pelninga.

„Tai vyksta kiekviena žiemą. Neslėpsiu, gruodį mes neblogai uždirbome. Kuo daugiau sniego, tuo daugiau pas mus klientų”, – pasakojo vieno Latvijos autoserviso direktorius, norėjęs likti neįvardintu.

Kompanijos „Varāns“ autoserviso direktorius Armandas Jarmоlinskis teigė, kad vairuotojų bėdos keliuose prasidėjo dėl to, jog šalies gyventojai priprato prie šiltų žiemų.

„Mano jaunystės laikais tokios sniegingos žiemos kaip ši buvo įprastos kone kiekvienais metais. Tai tik pastaraisiais metais mūsų žiemos buvo šiltos. Tad atsakingos valdžios institucijos ir nusprendė, kad galima taupyti bei turėti mažiau technikos. Todėl situacija keliuose yra tokia, kokia yra. Be to, daugelis vairuotojų prarado automobilio vairavimo įgūdžius tokiomis sąlygomis“, – sakė jis.

Pasak jo, beveik kiekvieną darbo dieną autoservise atsiranda automobilis, dėl kurio gedimo kaltos prastos oro sąlygos. Dažniausiai reikia taisyti sulankstytus ratlankius, važiuoklę ir kėbulus.

Taupus moka du kartus

Autoserviso „Autogross“ meistras sakė, kad pas juos klientai dažniausiai pakliūva ne dėl sniego ir blogo komunalinių tarnybų darbo, o dėl to, kad taupydami pinigus laiku nepasirūpina automobilio technine patikra.

„Kas laiku atlieka techninę apžiūrą, keičia visas būtinas detales, tas normaliai važinėja. O kas dėl krizės atideda investicijas į automobilį, susiduria su problemomis. Pavyzdžiui, daugelio dyzelinių automobilių kuro filtrai užsikemša, tad kuro tiekimas į variklį sutrinka ir jis užgęsta. Dažnai nutrūksta variklio dirželiai, genda akumuliatoriai. To priežastis – vairuotojai taupo ir važinėjasi iki paskutinės akimirkos“, - sakė meistras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją