Bendrovės statistika rodo, kad labiausiai ieškomų automobilių trejetukas nesikeičia jau kelerius metus iš eilės. „Lietuvių meilę vokiškiems automobiliams, o ypač pirmoje vietoje esančiam BMW, stebime jau keletą metų. Panašu, kad ši tendencija tęstis ir 2015 m.“ – sakė „General Financing“ generalinis direktorius Konstantinas Balakinas.

Įmonės turima statistika rodo, kad labiausiai trokštamas 2014 m. automobilio modelis buvo BMW 530, su sedano arba universalo kėbulo tipu. Taip pat lietuviai itin aktyviai domėjosi tokiais modeliais kaip „Audi A4“, „Audi A6“, „VW Passat“, „VW Golf“, BMW 730 ir BMW 525.

Tarp mažiausiai geidžiamų gamintojų atsidūrė tokie žymūs vardai kaip „Citroen“, „Mazda“ bei gana retai Lietuvos keliuose matomi „Dodge“, „Porsche“, „Pontiac“, „Hummer“.

Bendrovės turimi duomenys atskleidė įdomų faktą, kad lietuvių meilė tam tikriems automobilių gamintojams išlieka stabili net ir keičiantis transporto priemonės kainai.

„BMW ir „Audi“ markių automobiliai paprastai vertinami dėl gero kainos ir kokybės santykio. Tačiau pastebėjome, kad net ir brangiausių automobilių kategorijoje šie gamintojai užima lyderių pozicijas,“ – kalbėjo K. Balakinas.

Jo teigimu, 2013 m. statistikoje buvo pastebimas lietuvių susidomėjimas visureigiais, tai išliko ir pernai. Šios rūšies automobilių ieškojo apie 13 proc. lietuvių. O pats populiariausias 2014 m. buvo sedano kėbulo tipas, kurio troško net ketvirtadalis transporto priemonės ieškančių Lietuvos gyventojų.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)