Praėjusį mėnesį šio šalyje buvo parduota 1 mln. 418 tūkst. 500 automobilių.

Vis dėlto, anot Kinijos automobilių gamintojų asociacijos (KAGA), bendri 2015 metų rodikliai šalyje vis dar yra teigiami. Čia per aštuonis mėnesius buvo parduota 12 mln. 782 tūkst. 100 mašinų arba 2,6 proc. daugiau nei pernai.

Ir tokiu būdu Kinijos automobilių rinka išlieka didžiausia pasaulyje.
Daugiausiai automobilių rugpjūtį Kinijoje pardavė „Volkswagen“ koncerno grupės įmonės – 270 tūkst. vienetų. Antrą vietą užėmė amerikiečių „General Motors“ – jos salonus paliko 248 tūkst. 815 automobilių.

Abiejų lyderių pardavimai krito, atitinkamai 10 ir 4,8 proc.

Nepaisant nepalankios vasaros ir Kinijos finansų rinkos nuosmukio, KAGA išlieka optimistiška ir planuoja, kad šiemet automobilių pardavimai šioje šalyje palyginus su rekordiniais praėjusiais metais, kai buvo realizuota 19 mln. 700 tūkst. automobilių, paaugs 3 proc.

Teigiama, kad didžiausią įtaką pardavimų augimui turės tebesitęsianti gyventojų migracija į didžiuosius Kinijos miestus, kuri padeda įveikti neigamą finansų rinkos problemų poveikį bei didmiesčių ribojimus naujų automobilių registracijai, siekiant mažinti taršą ir spūstis gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją