Vairuotojai pasipiktinę

Pasak vieno iš vairuotojų, jam remontuojamu keliu tenka važiuoti dažnai. Jis neslėpė pasipiktinimo.

„Nuo valandos iki keturių su puse stovime. Taip ir kenčiame mes, ir mūsų darbo valandos kenčia“, – teigė vyras.

Jam pritarė ir kitas vairuotojas.

„Būna visaip čia, šiandien dar nieko, nes mašinų nėra. Būna, kad beveik nuo Latvijos sienos eilės kitą sykį“, – teigė jis.

Per kelias valandas vairuotojai neįveikia nei dešimties kilometrų, tačiau Pasvalio rajono meras džiaugiasi prasidėjusiu remontu.

„Džiaugiamės prasidėjusiu remontu ir iš karto turime problemų su kamščiais, kurie susidaro. Kadangi yra trys šviesoforai, veikia tik viena kelio juosta ir toje juostoje, jeigu iš abiejų pusių susiduria krovininių sunkvežimių eilė, viskas – gaunasi problema“, – teigė Gintautas Gegužinskas.

Vietiniai renkasi kitus kelius

Lengvųjų automobilių kamščiuose mažai. Juos vietiniai gyventojai aplenkia važiuodami kitais keliais. Tie, kas pasirinkimo neturi, spūstyse laukia įvairiai, o ne piko metu – pravažiuoja lengvai.

„Buvau mamos aplankyti, dabar važiuojame į Kauną ir netyčia įkliuvau, bet, žinokite, judame labai greitai. Mes kažkaip pataikėme ant žalių šviesoforų. Pasisekė, nes girdėjau, kad kiti ir po keturias valandas stovi“, – teigė moteris.

Jeigu yra galimybė, savo maršrutus stengiasi keisti ir vilkikų vairuotojai, o, jei pasirinkimo nėra – iš karto nusiteikia spūstims. Tiesa, apvažiuoti šį ruožą su sunkiasvoriais automobiliais sudėtinga.

„Mes bandome važiuoti ir per Vabalninką, bet aš duonytę vežu, tai ten su kroviniu sunku, nesinori košės nuvežti, o ten reikia lipti ant kelkraščių“, – teigė vienas iš vairuotojų.

„Taip tai važiuojame šunkeliais, aplinkiniais keliais. Nuo Pasvalio važiuojame į Pakruojo pusę“, – dalijosi kitas.

Keliai vilkikams nepritaikyti

Anot mero, keliai, kuriuos gali pasirinkti lengvųjų automobilių vairuotojai, vilkikams nėra pritaikyti.

„Yra galimybės apvažiuoti tą vietą, bet apvažiavimas yra regioniniais keliais, kurie yra žvyrkeliai. Šiandien, tarkime, irgi turėsime susitikimą prie Tetervinų, kur išsimuša jau smėlis, nes trūksta kelių priežiūros, finansų toms pačios valstybinėms įmonėms ir jie irgi yra prastai prižiūrimi. Tada gaunasi, kad vienos problemos sukelia ir kitas problemas“, – teigė G. Gegužinskas.

Laikas – kaip niekada brangus

Eilėse laukti tenka ir grūdus vežantiems traktorininkams. Vairuotojai atvirauja, kad per derliaus ėmimą laikas jiems labai brangus.

„Dabar gerai – lietus lyja, tai galime stovėti, bet, kai reikia nuo kombaino tiesiai vežti – viskas, tada net neveži“, – dalijosi vienas jų.

Kitas vairuotojas teigė, kad žemdirbių šioje vietoje niekas nesupranta.

„Na trukdis, bet ką jau padarysi. Čia niekas nesupranta žemdirbio, kas čia supras?“, – kėlė klausimą jis.

Peikia kelininkus

Kaip teigiama LNK žiniose, šis kelio ruožas priklauso automobilių kelių direkcijai, tačiau jį tvarko „Ukmergės keliai“. Deja, vairuotojai šiuos kelininkus peikia.

„Labai ilgai čia jie remontuoja, kažkaip latviai tai labai greitai“, – teigė vyras.

„Čia labai stipri darbo imitacija mūsų kelininkų. Tikriausiai, čia metams ir daugiau taip“, – mintimis dalijosi kitas.

Jeigu projektas nevėluos, šis tarptautinio kelio ruožas ties Pasvaliu turėtų būti baigtas iki naujų metų, tad spūstyse vilkikų vairuotojams teks kankintis dar kelis mėnesius.

Visą reportažą galite rasti LNK portale: