Laboratorija atidaryta KTU Elektros ir elektronikos fakultete (EEF), renovavus apleistas patalpas.

„Tai yra plyno lauko investicija. Čia, kur mes dabar esame, buvo apleistos patalpos, atskirtos siena. Tai buvo Mindaugo Žilio idėja, kuris pastebėjo šią perspektyvią vietą. Pavyko padaryti garažą, kur galima įvažiuoti automobiliui, per langus viskas puikiai matosi. Pavyko su architektais ir paveldu viską suderinti, kad niekam nebūtų skriaudos, graži kiemelio aplinka išlaikyta“, – teigė EEF dekanas Algimantas Valinevičius.

Laboratorija įrengta bendradarbiaujant privačiam verslui ir universitetui.

„Viskas prasidėjo nuo menko darbo, kai nuvažiavome į „Baltic Diagnostic Service“ centrą. Jau grįždami džiaugėmės, kad pataikėme ten, kur reikia – žmonės supranta verslo ir universiteto bendradarbiavimo reikšmę ir naudą. Pajutome abipusį supratimą. Pirmas dalykas, ką mes sutarėme, kad verslui naudinga, jog mes tinkamai paruošime studentus. Mums naudinga, kad mes galėsime studentus ruošti su naujausia pasaulinio lygio technika“, – sakė A. Valinevičius.

Nuo šiol studentai gaus ne tik praktines žinias, bet jas galės patikrinti praktikoje.

„Turime transporto elektronikos studijų programą. Studentams yra labai svarbu gauti ne tik teorines žinias, bet ir jas patikrinti praktiškai, todėl reikalinga tam tikra infrastruktūra, leidžianti prisijungti prie automobilių sistemų. Matyt visi sutiks, kad automobiliuose kuo toliau, tuo daugiau elektronikos. Šioje laboratorijoje mes turime naujausia specializuotą įrangą, kuri jau paruošta studentams“, – aiškino Mindaugas Žilys, KTU EEF administravimo vadovas.

Be to, naujoji laboratorija tarnaus ir kaip kvalifikacijos kėlimo vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)