„Paprastas „Jaguar XK120“ gali būti vertas nuo 50 iki 300 tūkstančių svarų (202 tūkst. - 1,2 mln. Lt) , tačiau šis nėra paprastas. Jis priklausė aktoriui Clarkui Gable'ui ir buvo ką tik parduotas už 1,5 milijono svarų (6,07 mln. Lt)“, – pasakoja klasikinių automobilių ekspertas Dave'as Selby.

Tokie klasikiniai automobiliai investuotojus ypač domina, net jei jie ir niekada nepriklausė kam nors iš garsenybių. Pavyzdžiui, „Jaguar XKSS“ šiuo metu parduodamas už 275 proc. didesnę kainą nei 2008 metais. Ir taip yra visoje pasaulinėje rinkoje.

„Bendra pasaulinė rinka siekia apie 35 milijardus svarų (141 mlrd. Lt) ir tai automobiliai, kurie yra įvertinti. Vis daugiau ir daugiau žmonių iš užsienio domisi investavimu į klasikinius automobilius“, – teigia „JD Classics“ komercijos direktorius Richardas Graylenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)