Kurdami pažangius vairavimo pagalbininkus, „Volkswagen“ specialistai laikosi kompleksinio požiūrio. Pavyzdžiui, viena tokių pagalbininkų grupė palengvina įprastus vairavimo veiksmus, kita – automatizuoja automobilių statymo procesą, trečia – atlieka automatinius vairavimo veiksmus stengiantis išvengti susidūrimo ir pan. Keletas svarbiausių eismo saugos didinimo inžinerinių kriterijų – nuolatinis išmaniųjų sistemų reakcijos į situaciją aplink automobilį gerinimas, reagavimo į besikeičiančias eismo sąlygas kokybės ir spartos didinimas, automobilio salone esančių asmenų ir kitų eismo dalyvių traumų rizikos mažinimas avarijos atveju.

„Volkswagen“ saugos sistemų inžinieriai šiais metais pristatė išmanią pėsčiųjų aptikimo sistemą, suveikiančią jeigu priešais automobilį netikėtai atsirado pėsčiasis, o vairuotojas nespėjo laiku sureaguoti. Kai sistema užfiksuoja pėsčiąjį, automobilis stabdomas automatiškai.

Dar viena šių metų naujovė – išmaniuoju telefonu valdoma automatinė automobilio statymo sistema, suteikianti galimybę vairuotojui beveik nedalyvaujant statant automobilį atitinkamai įrengtoje mokamoje stovėjimo aikštelėje arba požeminiame garaže.

Baigiama kurti ir iki šiol nematyta remontuojamų kelio ruožų apvažiavimo sistema, pagrįsta automobilyje jau esančių vairavimo pagalbininkų veikimu sinchroniškai ir vienu metu. Šiek tiek tolesniuose saugos inžinierių planuose glūdi išmani sistema, fiksuojanti vairuotojo sveikatos parametrus ir saugiai automatiškai sustabdanti automobilį, jei vairuotojui pasidarė negera.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog kai kurie vairavimo pagalbininkai - nebūtina prabangos įranga, o kiti - pakankamai intensyviai kišasi į vairavimo procesą, nors savo veikimu neatleidžia vairuotojo nuo atsakomybės už vairuojant priimtus sprendimus. Tačiau, „Volkswagen“ saugos inžinieriai tikina, kad net ir tiesiogiai su eismo saugumu nesusiję pagalbinės vairavimo sistemos bei jų grupės lengvina vairavimą ir mažina kelyje patiriamą stresą bei nuovargį, o svarbiausia – didina eismo saugumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)