Statistika rodo, kad pirmą šių metų ketvirtį „Lada“ vis dar pirmavo Rusijos naujų automobilių rinkoje. Pirmoje vietoje yra „Kalina“, antroje – „Priora“, šių modelių pardavimai atitinkamai buvo 27 820 ir 27 433 vnt. Tačiau Pietų Korėjos kompanija „Hyundai“ per pirmus tris šių metų mėnesius Rusijoje pardavė 27 072 „Solaris“ sedanus, t.y. tik 748 vnt. mažiau nei „Kalina“.

Itin svarbu yra tai, kad „Solaris“ pardavimai per šį laikotarpį išaugo 166 proc., o „Kalina“ ir „Priora“ paklausa smuko atitinkamai 11 ir 3 proc.

„Solaris“ modelio sėkmė atspindi Rusijos rinkos tendencijas – vis mažiau vietos vairuotojų renkasi pasenusius „Lada“ modelius ir vietoj jų dažniau persėda į modernesnius užsienio gamintojų automobilius.

Pagal „Hyundai Elantra“ sukurtas „Solaris“ yra orientuotas į Rytų Europos poreikius ir gaminamas specialiai Rusijos rinkai.

Tai nėra vienintelis Pietų Korėjos gamintojų modelis, keliantis didelį susidomėjimą Rusijoje. „Kia Rio“ pardavimai per pirmą ketvirtį išaugo iki 18 135 vnt. ir šis automobilis užėmė 5 vietą pagal populiarumą. Šį modelį aplenkė dar vienas Rusijoje surenkamas automobilis „Ford Focus“ (19 597 vnt.), užėmęs 4 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)