Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai atskleidė, kad apie 43 proc. respondentų norėtų vasarą turėti ir važinėti su automobiliu su pakeliamu stogu. Jų teigimu, tai ypač pravartu karštomis dienomis, kai įprastame automobilyje be kondicionieriaus neišeitų išsiversti. Tačiau pagrindinis argumentas, kodėl vasarą vairuotojai rinktųsi kabrioletą, yra malonumas važiuoti tokio tipo automobiliu.

Dar apie 40 proc. vairuotojų tik norėtų keletą kartų pravažiuoti su kabrioletu, bet turėti tokio automobilio nenorėtų, nebent dar turėtų ir alternatyvą – įprastą automobilį. Šių Autogidas.lt respondentų teigimu, išbandyti važiavimą, kuomet stogas nuleistas, būtų smagu, tačiau poreikio įsigyti tokią transporto priemonę nėra.

Apie dešimtadalis apklausos dalyvių tvirtina, kad kabrioleto nenorėtų turėti ir nenorėtų pabandyti jo vairuoti, nes tokio tipo automobiliai yra nepraktiški arba skirti tik norintiesiems pasipuikuoti. Respondentų teigimu, toks automobilis greitai nusibostų, o priežiūros reikalautų gana daug. Beje, baiminamasi, kad kas nors iš aplinkinių, pastačius automobilį net ir trumpam, jam ko nors nepadarytų ar į saloną ko nors neprimestų.

Likusieji respondentai (apie 6 proc.) jau turi tokį automobilį ir pasakoja, kad jausmas jį vairuoti, kai lauke šilta ir šviečia saulė, yra neapsakomai geras.

Autogidas.lt statistika rodo, kad šiuo metu Lietuvoje parduodami kabrioletai sudaro vos vieną procentą visų parduodamų lengvųjų automobilių pasiūlos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)