Jau greitai Didžiojoje Britanijoje bus galima įsigyti naują internetinį draudimo paketą, kuris leis tėvams stebėti, kaip jų vaikai vairuoja automobilį.

Programą sukūrė kompanija „Marmalade“, kuri parduoda ar nuomoja mažus automobilius menką patirtį turintiems vairuotojams. Ji siūlo ypač patrauklias draudimo kainas tuo atveju, jei į automobilį įmontuojama „juodoji dėžė“.

Sistemą siunčia duomenis į interneto svetainę, juodoji dėžė įrašinėja kiekvienos kelionės detales. Tai leidžia ir apdraustajam, ir jo tėvams stebėti, kokiu greičiu buvo važiuojama automobiliu ir ar vairuotojas buvo atsargus. Interneto svetainėje klientai galės išsamiau susipažinti su demaskuojančiais veiksniais, parodančiais, pvz., ar stabdymas buvo staigus, kaip buvo didinamas greitis ir kokiu greičiu automobilis važiavo posūkiuose.

Su vairuotojais, patekusiais į „žaliąją“ zoną, „Intelligent Marmalade“ operatoriai susisieks nebent tik tuomet, kai ateis laikas mokėti naują įmoką.

Tačiau tiems vairuotojams, kurie pateks į „raudonąją“ zoną, bus išsiųstas įspėjimas bei apie tai bus pranešta jų tėvams. Vairuotojo, kuriam per mėnesį bus išsiųsti du įspėjimai, įmokos gali išaugti iki 400 svarų (apytikriai 1570 Lt.)

„Mūsų tikslas nėra sekti žmones, tiesiog norime paskatinti juos būti atsargesniais kelyje“, – pasakė „Marmalade“ vadovas Crispinas Mogeris.

Kadangi 17–25 m. amžiaus grupės vairuotojai turi mokėti milžiniškas draudimo įmokas, neretai siekiančias 3–8 tūkst. svarų (apytikriai 12–31 tūkst. litų), „Intelligent Marmalade“ mano, kad jų pasiūlymas bus populiarus, nes jų siūlomo draudimo paketo metinė įmoka tesiekia apie 2 tūkst. svarų (apie 8 tūkst. litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją