Didžiosios Britanijos automobilių gamintoja jau kelis mėnesius tariasi su Rio de Žaneiro valdžia dėl šio projekto. JLR, priklausanti Indijos automobilių gamintojai „Tata Motors Ltd.“, turi planų skverbtis į besivystančias ekonomikas.

Kaip pareiškė JLR generalinis direktorius Ralphas Spethas, „Brazilija ir aplinkiniai regionai yra labai svarbūs, ten klientai vis labiau domisi aukštos kokybės prabangia produkcija“.

JLR pardavimai Brazilijoje per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių išaugo daugiau nei 40 proc. iki 9 tūkst. 549 automobilių. Geriausiai parduodami kompanijos modeliai – „Range Rover Evoque“, „Freelander“ ir „Discovery“.

Gamindama automobilius vietoje, JLR išvengtų aukštų Brazilijos importo tarifų. Be to, čia JLR nereikia kurti bendros įmonės su Brazilijos kompanija, ką tenka daryti steigiant gamybos įmones Kinijoje.

„Tata“ įsigijo „Jaguar Land Rover“ 2008 metais.

Šių metų rugsėjį JLR paskelbė apie savo planus sukurti 1,7 tūkst. naujų darbo vietų Solihalo mieste, Vidurio Anglijoje. Taip kompanija imasi įgyvendinti 1,5 mlrd. svarų sterlingų investicijų programą, siekdama išplėsti savo prekių asortimentą. Kompanija ketina sukurti sistemas, kurios leistų būsimų modelių važiuokles gaminti iš aliuminio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)