Eismo saugos specialistų nuomone, leidimas nuolat eksploatuoti automobilius, nepritaikytus eismui dešine kelio puse, turėtų neigiamos įtakos pagrindiniams eismo saugą lemiantiems veiksniams, nes Lietuvoje visa eismo sistema pritaikyta eismui dešine kelio puse.

„Mano nuomone, Lietuvos pozicija neleisti registruoti dešiniavairių automobilių yra racionali. Mūsų keliais vairuoti tokias mašinas nesaugu, nes ne tik eismas tam nepritaikytas, bet ir eismo kultūra kitokia. Be to, atlikta aibė tyrimų, kurie tik patvirtina, kad dešiniavairiai automobiliai tik pablogintų situaciją keliuose“, – LŽ teigė Vilniaus Gedimino technikos universiteto Saugaus eismo centro vadovas Vigilijus Sadauskas.

Jam antrino ir profesionalus vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas: „Ypač tai pasijustų lenkiant kitas mašinas, nes ir dabar Lietuvoje daugėja atvejų, kai kraupios avarijos įvyksta būtent lenkimo metu. Įsivaizduokime, kiek jų padaugėtų, jei į kelius išriedėtų dešiniavairės mašinos. Pasekmės būtų tikrai liūdnos.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)