Renkantis padangas prioritetą žmonės teikia saugumo parametrams, tačiau kiek vairuotojų iš tiesų rūpinasi dėl padangų skleidžiamo triukšmo? Padangų gamintojo „Goodyear“ atlikta apklausa patvirtino, jog šis rodiklis yra svarbus daugeliui Lietuvos vairuotojų. 50 proc. apklausoje dalyvavusių vairuotojų patvirtino, jog padangų skleidžiamas garsas jiems yra svarbus, skelbiama padangų gamintojo pranešime žiniasklaidai.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad lietuviai įžvelgia net kelis tylesnių padangų pranašumus: tokios užtikrina saugesnį vairavimą (64 proc. respondentų), jos yra komfortiškesnės (50 proc. respondentų), mažesnis triukšmo lygis kelia mažiau streso (18 proc. respondentų).

Atsižvelgdama į tokius apklausos rezultatus, „Goodyear“ kurdama padangas žiemos sezonui nusprendė pasirūpinti tyliu jų riedėjimu. Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, bendrovė sukūrė tylių padangų technologiją „SoundComfort“. Teigiama, kad salone triukšmo lygis dėl šių padangų sumažėja dukart.

Technologija pirmiausia buvo išbandyta ant vasarinių padangų ir, inovacijai pasiteisinus, buvo perkelta į kitų padangų kūrimo procesus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)