Sostinėje Naujajame Delyje pristatytą RE60 automobilį gamintojai vadina ne automobiliu, o „miesto transporto priemone“. Susidomėjimas mažais automobiliais gyventojų perpildytoje Indijoje suprantamas. Ir čia lemia net ne pigumas, nors kaina vis dėlto yra labai svarbi. Naujojo Delio ir kitų šalies didmiesčių centre neįmanoma pastatyti mašinos, sunku rasti ir vietą ir automobilių saugojimo aikštelėje. Todėl vis daugiau indų, beje, ir gana turtingų, mieliau perka nebrangią mažą mašiną pasivažinėjimams po miestą.

Viena automobilių parodos žvaigždžių – mažutis „Bajaj RE60“, kurį gamintojai reklamuoja kaip mažiausią ir pigiausią pasaulyje. Kompanija „Bajaj“ žinoma Indijoje kaip motociklų ir triračių taksi motorolerių gamintoja. Tačiau šįkart kompaniją nusprendė išbandyti jėgas naujoje rinkoje.

„RE60“ nepritaikytas ilgoms šimtus kilometrų siekiančioms kelionėms, bet jis puikiai tinka keliauti iki biuro ir atgal. Moterys juo gali vežioti vaikus į mokyklą, vykti apsipirkti. Trumpai tariant, tai nedidelė patogi miesto susisiekimo priemonė, sakė kompanijos „Bajaj“ atstovas.

Šie mažieji automobiliai bus gaminami įvairių variantų – su benzino ir suskystintų dujų varikliais. RE60 automobilius planuojama pradėti pardavinėti šių metų rugpjūtį. Preliminariniais vertinimais, jie turėtų kainuoti nuo 110 iki 125 tūkst. rupijų (2,2-2,4 tūkst. JAV dolerių), t.y. mažiau už dabar pigiausiu pasaulyje automobiliu vadinamą taip pat Indijoje gaminamą „Tata Nano“.

„Mes ketiname pasiūlyti RE60 kitose šalyse, įskaitant ir Europą“, - sakė atstovas.

Automobilių paroda „Auto Expo 2012“ Naujame Delyje vyks iki sausio 11 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją