Ir šilto, ir šalto mačiusį patyrusį ralio meistrą nustebino net užvesto automobilio garsas. O apie automobilį, 100 km/val. pasiekiantį per sunkiai protu suvokiamas 1,8 sekundes, pasakė paprastai – „Jis toks galingas kaip raketa! Kiekvienas pavaros perjungimas tiesiog pribloškia – reikia laiko priprasti prie tokios šokiruojančios galios“. Lenktynininko žodžiais tariant, šiame automobilyje prispaudžiamoji galia – lyg „Formulėje 1“, o visų varančiųjų ratų sukibimas su danga – kaip WRC ralio automobilio.

Nieko keisto, kad galingus ralio automobilius vairuojantis prancūzas taip atsiliepė apie „Peugeot 208 T16“. Juk automobilio svoris – vos 875 kilogramai, o 3,2 l V6 motoro galia – net 875 AG. Tai viena arklio galia vienam kilogramui svorio! Nenuostabu, kad su tokiu energijos užtaisu ir visais varančiaisiais ratais įsibėgėti iki 100 km/val. užtrunka mažiau nei 2 sekundes.

Šiemet kasmetinės pakilimo į kalną „Pikes Peak“ varžybos Kolorado valstijoje JAV vyks birželio 30 dieną. Nors Sebastienui Loebui jose dar neteko dalyvauti, prancūzas yra minimas tarp favoritų pagerinti absoliutų nuo 1916 metų vykstančių lenktynių rekordą.

Pernai geriausią laiką, įveikdamas 20 kilometrų ilgio trasą ir finišuodamas 4301 metro aukštyje, pasiekė Naujosios Zelandijos atstovas Rhys Millenas, važiavęs perdarytų „Hyundai Genesis“ kupė automobiliu. Jo parodytą absoliučiai geriausią 9 min. 46,164 sekundžių laiką šiemet „Peugeot“ komanda tikisi pagerinti daugiau nei viena minute.

Vaizdo įraše galite išvysti automobilio bandymą „La Ferte-Vidame“ treke Prancūzijoje ir išgirsti paties Sebastieno Loebo atsiliepimą apie šį velniškai greitą „Peugeot 208 T16“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)