„Vilnius Europoje garsėja kaip inovatyviems sprendimams atviras miestas, todėl automatinė automobilių stovėjimo kontrolė būtų dar viena efektyvi ir moderni priemonė, kuria sostinė galėtų didžiuotis, o taip pat būtų pirmoji ir Baltijos šalyse.

Apskaičiuota, kad per vieną dieną e.kontrolės sistemos automobilis gali nuskaityti 8000 valstybinių numerių, tuo tarpu dabar tokiam darbui atlikti reikia 16 kontrolierių“, – dar 2022 metų pavasarį kalbėjo Lina Juknevičienė, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ (JUDU) klientų patirties vadovė.

Vilniuje pradeda veikti parkavimo e. kontrolė

E. kontrolei pritaikytas automobilis yra aprūpintas visa reikalinga technika, kuri ne tik nuskaito automobilių valstybinius numerius ir patikrina, ar yra atliktas rinkliavos apmokėjimas, bet ir suformuoja pranešimus apie pažeidimą.

Vilniuje pradeda veikti parkavimo e. kontrolė

Kontrolės maršrutas gali būti parenkamas tiek automatiškai, tiek rankiniu būdu paties dirbančio kontrolieriaus. Automobilis kartu su visu srautu važiuos miesto gatvėmis ir nuskaitys valstybinius numerius. Važiuojant tuo pačiu maršrutu, automobiliai bus nuskaitomi du kartus. Tai leis išvengti automobilių, kurie bus sustoję trumpam, įlaipinti ar išlaipinti keleivių, iškrauti prekių.

Vilniuje pradeda veikti parkavimo e. kontrolė