Organizatoriai žada, kad ši paroda bus naudinga ne tik automobilių ir motorinių transporto priemonių profesionalams, bet ir mėgėjams bei entuziastams.

Svarbiausias aspektas susijęs su automobiliais ir motorinėmis transporto priemonėmis yra saugumas kelyje. Užtikrinti saugų eismą kelyje yra kiekvieno piliečio pareiga. Dažniausiai automobilių avarijas sukelia žmogiškieji veiksniai: per didelis greitis, alkoholio arba narkotikų vartojimas, nuovargis, saugos diržų arba apsauginių šalmų nenaudojimas ir t. t. Todėl svarbu didinti piliečių sąmoningumą atsakingai elgtis kelyje. Šia tema bus organizuojami mokymai, bei įvairios akcijos.

Parodos metu bus plėtojama ekoiniciatyvos tema. Lankytojai plačiau galės sužinoti kaip degalus naudojantis automobilis gali būti perdarytas į elektromobilį.

Visuomenėje vyrauja stereotipas, kad moteris vairuoja blogiau nei vyrai, esą dėl jų kaltės įvyksta daugiau avarijų, jos yra pagrindinės anekdotų apie vairavimą herojės. Vis dėlto kelyje klysta tiek vyrai , tiek moterys, o specialiai joms parodos metu bus organizuojamas konkursas „Pajūrio autoledi“. Konkursas sieks atkreipti dėmesį į moteris kaip į lygiavertes vairuotojas.

Planuojama, kad renginio metu bus galima išvysti akrobatinių automobilių ir motociklų šou, dalyvauti radijo bangomis valdomų RC modeliukų varžybose ir išbandyti automobilius tam skirtoje zonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)