„Barselonoje sukurtu dizainu, itin dinamiškas, vienu įkrovimu nuvažiuojantis daugiau nei 500 km „CUPRA Born“ elektromobilių laikmetyje duoda naują impulsą. Tai automobilis prisidedantis prie mūsų siekio mažinti išmetamo CO2 kiekį ir padedantis siekti Europos užsibrėžtų tikslų“, – teigė CUPRA vykdomasis direktorius Wayne Griffiths.

Be to, tai pirmasis klientus pasieksiantis CO2 neutralus modelis, kurio tiekimo grandinėje naudojama energija iš atsinaujinančių šaltinių. Likusį išmetamų teršalų kiekį kompensuoja aukščiausius standartus atitinkančios aplinkosaugos ir projekto investicijos.

„CUPRA Born“ sukurtas ir sukonstruotas netoli Barselonos esančiame įmonės pagrindiniame biure Martorelyje, o gaminamas Cvikau gamykloje Vokietijoje.

Bazinę modelio versiją galima rinktis su galinius ratus varančiais 150 AG (110 kW) arba 204 AG (150 kW) elektros varikliais. Prie jų yra didelio našumo 58 kWh talpos ličio jonų baterija, kurios pakanka nuvažiuoti iki 424 km.

Pasirinkus variantą su variklio galios stiprintuvu „e-Boost“ ir 77 kW talpos baterija, pasiekiama 231 AG (170 kW) galia, o vienu įkrovimu galima nuvažiuoti 548 km.

„Born“ – skaitmenizuotas elektromobilis, kuriame integruota naujausios kartos informacijos ir pramogų sistema, prieiga prie internetinių paslaugų, saugos ir techninės priežiūros funkcijos bei nuotolinis valdymas. Tai automobilis, pasirengęs būti mūsų skaitmeninio gyvenimo dalimi.

Funkcijos lengvai ir intuityviai pasiekiamos per standartinį didelės raiškos 12 colių informacijos ir pramogų sistemos ekraną, o nebūnant automobilyje – per naujai sukurtą „My CUPRA“ programėlę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)