„Honda“ teigimu, 180 kg sveriantis naujasis „dyzelis“ bus lengviausias savo klasėje. Šis variklis bus gaminamas „Honda“ padalinyje Swindone (Anglija).

Žadama, kad nuo 2013 m. pradžios šis agregatas bus pradėtas montuoti į naujos kartos „Honda Civic“. Pastarasis Europos rinkoje debiutuos 2012-ųjų vasarį, pirkėjams iš pradžių bus siūlomi benzininiai 1.4 l ir 1.8 l varikliai bei dyzelinis 2.2 l.

Gamintojų teigimu, naujasis 1.6 l dyzelinis agregatas yra 50 kg lengvesnis už 2.2 l variantą, nes yra ne tik mažesnio darbinio tūrio, bet ir todėl, kad cilindrai gaminami iš aliuminio, o stūmokliai – iš sustiprinto plieno. Tiksli šio variklio CO2 emisija paaiškės Europoje atlikus bandymus.

Paklaustas, ar tikisi, kad naujasis „dyzelis“ sukels konkurenciją „Volkswagen“, „Honda“ inžinierius Junji Yamano atsakė: „Jiems turėtų prasidėti bemiegės naktys, nes mes taip pat nemiegojome, kol sukūrėme tokį dyzelinį variklį, kuris gali konkuruoti su „Volkswagen“.

Anksčiau buvo rašyta, kad „Honda“ Italijos padalinio vadovo Alessandro Skerlo teigimu, naujasis variklis bus itin svarbus tokioje rinkoje kaip Italija, kur dauguma kompaktiškų automobilių pirkėjų pirmenybę teikia dyzelinėms mašinoms.

Jo teigimu, 1.6 l ar mažesnio darbinio tūrio variklius turintys automobiliai užima daugiau nei 50 proc. kompaktinių modelių segmento. „Mes tikimės, kad 1.6 l „dyzelis“ sudarys apie 65 proc. „Civic“ pardavimų“, – sakė A. Skerlas.

„Civic“ tradiciškai yra perkamiausias šios markės modelis Europoje, nors šiemet dabartinį modelį pagal pardavimus aplenkė „Jazz“.

Per pirmus 9 šių metų mėnesius Europoje buvo parduoti 27 882 „Civic“ automobiliai (29 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai), rodo „JATO Dynamics“ duomenys. „Jazz“ modelio pardavimai smuko 15 proc., iki 38 422 vnt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją