Ši technologijų milžinė siekia perduoti informaciją apie saugumo problemas kitiems kelyje esantiems automobiliams anksčiau nei vairuotojai patys sužinotų, kad tokia problema yra, rašo autoblog.com.

Be to, ši idėja ateityje gali būti pritaikyta autonominiams automobiliams.

Šiai sistemai prireiks priekinės vaizdo fiksavimo kameros ir radaro su mažiausiai viena antena automobilio gale. Pastebėjus problemą dėl saugumo, pavyzdžiui, kliūtį kelyje, sistema ims daryti įrašą ir fiksuoti pagrindinius duomenis: dydį, atstumą, būtų nustatoma, ar objektas juda, ar ne.

Visa ši informacija būs perduodama aplink esantiems automobiliams. Kiekviena transporto priemonė perduos informaciją savarankiškai, taigi įspėjimus gaus visos šiam tinklui priklausančios ir netoliese esančios transporto priemonės.

Galima daryti prielaidą, kad ši technologija pagerins judėjimo dviejų juostų keliu saugumą. „Google“ teigia, kad šis išradimas vairuotojams suteiks galimybę matyti toliau spūstyse ar tiesiog dideliame automobilių sraute.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)