„Tai būtų tikrai lengva – turėkite pinigų ir gausite „Saab“, tačiau kol kas niekas su pinigais nesirodo“, – žurnalistams sakė E.Whitacre'as. Jis pridūrė, kad kol kas dėl finansinių niuansų nė su vienu kandidatu derybos nepasistūmėjo į priekį.

Savaitės pradžioje Olandijos sportinių automobilių gamintojas „Spyker Cars“ teigė esantis vienintelis pretendentas į „Saab“.

E.Whitacre'as sako nežinantis daugiau išeičių, kuriomis „General Motors“ galėtų pasinaudoti siekiant parduoti „Saab“, todėl gamintojo veikla artimiausiu metu bus stabdoma. „Aš manau, kad padarėme viską, ką galėjome“, – apgailestavo koncerno vadovas.

Anksčiau skelbta, kad „Spyker Cars“ iki sausio 7 d. JAV koncernui turi pateikti galutinį pasiūlymą dėl „Saab“ pirkimo.

Tačiau Švedijos dienraštis „Dagens Industri“ rašo, kad dvi neįvardijamos švedų kompanijos ruošiasi paskutinę minutę pateikti naujus pasiūlymus pirkti „Saab“ bendrovę.

„Nuo gruodžio 18 d. kalbėjomės su keletu skirtingų grupių, tarp kurių trys yra iš Švedijos. Manau, kad mažiausiai dvi iš jų iki ketvirtadienio patvirtins savo pasiūlymus pirkti „Saab“. Tačiau problema yra ta, kad nė vienas iš jų negali įrodyti, kad yra finansiškai pajėgus“, – dienraščiui sakė Švedijos pramonės ministerijos sekretorius Joranas Hagglundas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją