2015 metais įmonė padavė iš viso 5872 prašymus patentuoti vieną ar kitą išradimą, o tai yra 36 proc. daugiau negu 2014 metais. Patentuotos naujovės yra iš autonominių automobilių, nešiojamų prietaisų ir pavežėjimo paslaugų sričių, rašoma antradienį išplatintame pranešime.

„Ford“ nurodė, kad patentai, susiję su elektrifikuotais automobiliais, per pastaruosius penkerius metus išaugo trigubai, įskaitant 400 praėjusiais metais.

„Inovacijas kuria ne tik didieji centrai, kuriuos nuo seno turime Mičigane ir Europoje. Tiesiog visa įmonė tampa išradingesnė“, - per interviu telefonu sakė „Ford Global Technologies“ vadovas Billas Coughlinas.

„Kai tik kažkas pradeda mąstyti kaip išradėjas, jis nebegali to sustabdyti, - teigė jis, pridurdamas, kad jų „mąstymas pradeda panašėti į tą, kuris būdingas Silicio slėniui“.

M. Fieldsas ne kartą pabrėžė norįs, kad „Ford“ taptų Silicio slėnio dalimi, kai įmonė bando žengti į tokias naujas sferas kaip be vairuotojo važinėjantys automobiliai ir elektrifikuoti automobiliai.

Mičigane įsikūrusi „Ford“ anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad iki 2020 metų į elektrifikuotus automobilius investuos 4,5 mlrd. dolerių.

Birželio mėnesį pasirodžiusiame pranešime ji nurodė plečianti savo „Smart Mobility“ planą ir aktyvinanti autonomiškų automobilių kūrimo pastangas, taip pat įtraukianti bandomąsias dalijimosi automobiliais programas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)