Šis automobilis turėtų konkuruoti su populiariausiu Europoje vienatūriu „Opel Meriva“. Šaltinių žiniomis, naujojo modelio gamyba bus pradėta 2011 m. pabaigoje „Ford“ gamykloje Rumunijoje, o pardavimai prasidės 2012 m. pradžioje.

„Ford of Europe“ atstovo teigimu, kompanija jau anksčiau buvo patvirtinusi, kad Rumunijoje 2012 m. pradžioje bus pradėta naujo B segmento modelio gamyba.

Manoma, kad „Ford“ naujam modeliui suteiks „B-Max“ pavadinimą. Tai bus mažiausias Europoje siūlomas „Ford“ vienatūris, kuris prisijungs prie „C-Max“ ir „S-Max“ modelių šeimos.

„B-Max“ bus gaminamas pagal 2008 m. pristatytą B segmento platformą, kurios pagrindu sukurta ir naujoji „Ford Fiesta“. Teigiama, kad tai bus penkiavietis vienatūris su galinėmis stumdomomis durimis.

Planuojama, kad per metus „B-Max“ gamybos apimtys sieks 150 tūkst. „Ford“ neplanuoja šio modelio siūlyti JAV rinkoje.

Naujasis vienatūris „Ford“ gamoje pakeis dar 2002 m. pristatytą „Fusion“. Šio modelio pardavimų viršūnė buvo pasiekta 2007 m., kai europiečiai nupirko 82 696 „Fusion“ automobilių. Pastaruoju metu jo populiarumas krenta – per pirmus 10 šių metų mėnesių „Fusion“ pardavimai sumažėjo 36 proc., iki 30 577 vnt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją