Tipinis lietuvių vairuotojų bruožas

Tiesiog norėjau pasidalinti informacija, kas labiausiai mane erzina Lietuvos keliuose, t.y. tipinis lietuvių bruožas, kad esu gudresnis už kitus. Dažniausiai taip besielgiant pastebiu prabangių automobilių vairuotojus arba agresyvius jaunuolius.

Siunčiu keletą fotografijų iš kelionės į žirgų lenktynes Sartuose, kurios vyko 2010-02-06.

Įžūlūs vairuotojai vengė stovėti „kilometriniuose“ kamščiuose ir norėjo būti gudresniais už kitus važiuodami priešpriešine eismo juosta arba kelkraščiu. Daugelis vairuotojų (tarp jų ir aš) buvo pasipiktinę ir automobiliais užtverdavo kelią „ereliams“, o pravažiuojantys pareigūnai dalindavo tik įspėjimus, ir tai ne visiems.

Mantas

Keliuose – šviesų kakofonija

Daugelį vairuotojams jau įprastų „nuotaiką keliančių“ situacijų paskutiniais metais papildė dar viena. Tai – dvasios ubagai, už paskutinius nusipirkę „bezdalais“ varomą „golpą“ ar „audinę“ ir neturintys kuo išsiskirti, bando kaip anekdote „į zaporožietį sumontuoti mersedeso stiklų valytuvo variklį“.

Tiksliau į savo kriošenų žibintus susistatantys kiniečių manufaktūrose pagamintas mėnulio šviesos spalvos lemputes. Tokiais „ksenonais“ savo nupiepusį ego papenėjęs tautietis, dėl išsimokslinimo spragų, nesuvokia, kad tokia lemputė išvis netinkama žibinto optikai t.y. nebūdama jo optiniame židinyje ir dar velniai žino kokio galingumo tinkamai nefokusuotu šviesos srautu ne tik nepagerina matomumo jam pačiam, bet žiauriai akina visus eismo dalyvius važiuojančius priekyje abiem kryptimis.

Eismo saugumui tai neabejotinai svarbu, ne veltui tech. apžiūrose automobilių žibintai apžiūrimi labai kruopščiai: ar yra E sistemos ženklinimai, automatizuotais stendais matuojama šviesos srauto geometrija. Tuo tarpu keliuose šviesų kakofonija, jei Vilniuje „kinietiškų mėlynakių“ kas penktas, tai regioniniuose keliuose kas antras.

Bet labiausiai nervina tuščias šalies biudžetas, kai tuo tarpu keliai pilni potencialių jo pildytojų važinėjančių tepalu varomais „kibirais“ ir „Maximose“ apsirūpinusių šviesos šaltiniais, akinančiais aplinkinius, o tuo tarpu policininkų sugebėjimai per eilę metų degradavo iki gebėjimo naudotis tik dviem prietaisais – alkotesteriu ir „fenu“...

Artūras

Kelionė į gimdymo namus

Vieną kartą vežiau šeštadienio rytą žmoną gimdyt, sarėmiai:) kažkaip važiavau antra juosta maždaug 50-60 km/h Ukmergės gatve (Vilniuje), kur leistinas greitis 60 km/h. Tuščia, mašinų nėra, kažkoks psichas prilekia iš galo ir pypsena – duok jam kelią. Mums ne tas rūpi, kad nesusikratyt ir t.t... Tada tas apvažiuoja mus per pirmą juostą, vėl į antrą, priekį mūsų, ir staigiai ant stabdžių varydamas ant 20 km/h – atseit mus auklėja.

Taigi kitą kart susimastykit, vairuotojai, kokią kartais „kiaulystę“ darot nepagalvodami.

Gintautas

Troleibuso vairuotoja važiuodama mezgė

Labiausiai erzina nekultūringi eismo dalyviai. Labiausiai šie atvejai:

1. Piko metu, kai vienoje justoje rikiuojasi eilė posūkiui, o kitoje greitai važiuoja automobiliai, visada atsiranda gudručių, kurie nuvažiuoja greičiau judančia juosta ir užlenda prieš žalio šviesoforo signalo laukiančią eilę arba lenda tarp automobilių kur nors priekyje. Krikščioniškai bandau juos pateisinti, ir papiktinusiems keleiviams aiškinu, kad gal jiems vidurius paleido ir negali laukti. Juk automobiliai dažniausiai prabangūs, tai ir sėdynės, kelnės turi būti ne iš pigiųjų. Na, juk jei ne viduriai, tai kas nors tikrai suminkštėjo. Bet aišku, kad tokiam kiekiui žmonių vargu ar gali vienu metu sustreikuoti virškinimas.

2. Piktina, kai žmogus padaro avariją ir vietoje „atsiprašau“ kaltininkas dar paberia priekaištų krūvą. Pačiam du kartus įvažiavo į galą. Vieną kartą sustojus prie šviesoforo, nes užsidegė geltona, įvažiavo taksistas. Tik išlipęs išgirdau – „kas taip stabdo? Dar galėjom prašokti. Nemoki stabdyti?“. Antrą kartą sustojau praleisti praeivio prie pėsčiųjų perėjos. Atsitrenkė į galą toks pagyvenęs „passatas“ su jaunuoliu už vairo. Man nieko, jam išdužo žibintai. Šis ne tik neatsiprašė, ne tik apkaltino, kad nemoku stabdyti, bet kai paklausiau ar kviečiam policiją ar skirstomės, nes man nieko, pareikalavo sumokėti už žibintus, tada jis sutinka nekviesti policijos.

3. Pėstieji be atšvaitų už miesto. Viena moteriškė iššoko į vidurį juostos stabdyti, kad pavežčiau. Visa apsirengus juodai, juoda rankinė. Nenutrenkiau, nes jos laimei, iš priešpriešio niekas nevažiavo ir apvažiavau kita juosta. Kai sustojęs paėmiau, kad kitas nenutrenktų ir papriekaištavau, kad rizikuoja savo gyvybe, ji išplėtė akis ir pareiškė – „tik jau neaiškink, taip ir nesimato“. Juokingiausia, kad už kokių trisdešimties metrų yra apšviestas autobusų sustojimas, kur ji matytųsi iš tolo.

4. Panašų atvejį, kaip kinų maistą valgantis BMW vairuotojas, mačiau prieš keletą metų Kaune. Troleibuso vairuotoja važiuodama mezgė.

DELFI skaitytojas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)