Lemtinga „Toyota CH-R“ avarija įvyko važiuojant Kupiškio rajono keliais. Prieš maždaug 3 tūkst. km nuvažiavusio automobilį iš šalikelės iššoko stirna. Automobilį vairavęs V. Šleikus šią partrenkė, o nuo smūgio atsidarė automobilio kapotas. Vyras automobilio nesuvaldė, slydo į šalikelę, vertėsi, keleivio puse trenkėsi į išbetonuotą greta buvusio upelio šlaitą. Avarijos metu neišsiskleidė nė viena iš 8 naujame CH-R modelyje montuojamų saugos pagalvių.

Keleivio vietoje priekyje sėdėjusi vyro dukra Viktorija neišgyveno. Medikų išvada – sulaužyta kaukolė. Prieš savaitę su DELFI kalbėjęs vyras spėjo, kad galbūt dukrą galėjo išgelbėti užuolaidinės saugos pagalvės, turėjusios išsiskleisti ten, kur avarijos metu atsitrenkė dukters galva.

„Toyota“ prisidės tiriant

Ričardas Užolas, V. Šleikaus advokatas, DELFI pasakojo, kad susitikimas įvyko „Toyota“ atstovų iniciatyva. Į šį atkeliavo „Toyota“ ekspertas iš Belgijos, taip pat du „Toyota Baltic AS“ – importuotojo į Baltijos šalis – atstovai iš Estijos.

„Jie mus pakvietė pasikalbėti apie tai, kaip jie galėtų dalyvauti tiriant šį įvykį. Kaip jie sakė, tai jiems svarbu tiek iš žmogiškosios pusės, tiek iš paties koncerno pusės, mat labai svarbu išsiaiškinti, kodėl žuvo žmogus ir taip įvyko“, – sakė R. Užolas.

Anot advokato, „Toyota“ atstovai pažadėjo, kad bus imtasi visų priemonių, kad byla būtų ištirta, ir išreiškė norą dalyvauti tyrime ir prisidėti aiškinantis, kodėl neišsiskleidė automobilio saugos pagalvės.

Vieną ekspertą jau rado

Kaip DELFI sakė dukters netekusios šeimos advokatas, kol kas automobilis, su kuriuo buvo patirta avarija, yra Lietuvos teisėsaugos rankose.

„Pirmiausia automobilį turėtų apžiūrėti policijos tyrėja, tuomet jau prašysime prokuroro leidimo, kad jis suteiktų galimybę ir sąlygas mūsų ekspertams dalyvauti atliekant ekspertizę“, – aiškino R. Užolas.

Jis pabrėžė, kad norima samdyti nepriklausomus ekspertus. Vienas iš samdomų ekspertų, advokato nuomone, turėtų būti iš Švedijos. Taip pat šeima yra susitarusi su lietuvių ekspertu, kuris, pasak advokato, turi reikiamos patirties šioje srityje.

Pasak R. Užolo, pirmiausia V. Šleikus norėtų rasti teisybę.

„Norima nustatyti tiesą, kaip sako V. Šleikus, nesvarbu, kokia ji bebūtų. Tą jis nori padaryti dėl savo dukros atminimo. Kitas momentas – jam keista, kaip galėjo tos saugos pagalvės neišsiskleisti. Jos privalėjo išsiskleisti, smūgis buvo pakankamas ir net ne vienas“, – komentavo nukentėjusios šeimos atstovas.

Prireiks bent pusmečio

Pasak R. Užolo, vargu, ar atsakymus į visus klausimus pavyks rasti greitai. Specialisto teigimu, nors ikiteisminis tyrimas jau pradėtas, gali būti, kad tyrimas tęsis mažiausiai pusmetį.

„Gali būti, kad teks ir pratęsti terminą, nes viskas užtrunka vien dėl ekspertizių. O čia ketinama pasitelkti ne vieną ekspertą, tai kiekvienam prireiks kažkiek laiko“, – neslėpė advokatas.

Jis vylėsi, kad parašius prašymą prokurorui, sudaužytą automobilį ekspertams bus leista apžiūrėti dar šią savaitę.

Pats V. Šleikus DELFI yra minėjęs, kad rengiasi su visa šeima persikelti gyventi į Švediją. Iki nelaimės tokių planų vyras neturėjo, tačiau po netekties norėtų pasiimti sūnų, kuris turėjo studijuoti universitete Vilniuje, ir keltis gyventi į svečią šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)