„Reaguodami į Vilniaus savivaldybės ir Lietuvos Vyriausybės rekomendacijas dėl koronaviruso plitimo ir raginimus pradėti sezoną kaip galima anksčiau, jau sekmadienį į gatves išvežėme daugiau nei 100 paspirtukų, kuriais bus galima į savo kelionės tikslą nusigauti ne tik greitai, bet ir saugiai. Dabar kelionė paspirtuku tampa ne tik greitesnė ir pigesnė nei automobiliu, bet ir saugesnė nei viešuoju transportu“, – sako Ričardas Šukys, paspirtukų dalijimosi bendrovės „Scoot911“ vadovas.

Scoot911 paspirtukai yra aukštesnės klasės, nei teko iki šiol sutikti Vilniuje: pagaminti specialiai dalijimuisi, didesniais ratais, platesne plaforma bei aprūpinti didesniu, net 65 km nuvažiuojamu atstumu. Šie paspirtukai yra itin paprastai valdomi, stabilesni ir tinkami įvairaus amžiaus žmonėms. Šiuo metu, kai rekomenduojama laikytis atstumo nuo kitų žmonių, jie gali puikiai pakeisti viešojo transporto ar automobilio poreikį Vilniaus centre.

„Nepamirškite laikytis higienos rekomendacijų – nusiplauti ir dezinfekuoti rankas po įvairių paviršių lietimo. Transportuodami, kraudami ar valydami paspirtukus, mes juos dezinfekuosime taip pat“, – prideda R. Šukys.

Įsiklausė į prašymus

Pavėžėjimo paslaugų platforma „Bolt“ sostinėje paankstina elektrinių paspirtukų sezoną. Nuo šiandien Vilniaus mieste jau galima išsinuomoti ir naudotis „Bolt“ paspirtukais.

„Nebuvo jokių dvejonių, kaip pasielgti, kai su mumis, prašydama išleisti į gatves paspirtukus anksčiau, susisiekė miesto valdžia. Tikimės, kad operatyvi reakcija ir alternatyvios transporto priemonės suteikimas, prisidės prie sklandesnio viruso plitimo mažinimo“, – teigia „Bolt“ Lietuvoje vadovas Andrius Pacevičius.

Karantino laikotarpiu „Bolt“ itin daug dėmesio skirs paspirtukų higienai: jie bus reguliariai valomi, dezinfekuojami. „Kol kas startuosime su turimu 200 paspirtukų parku, tačiau vėliau jį išplėsime. Karantino metu paspirtukų atrakinimas nieko nekainuos, o minutės kaina bus 15 centų“, – pasakoja A. Pacevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)