„Toyota Yaris“ savininkai apie šią situaciją kalbėti nepanoro. Taip pat, kaip socialiniame tinkle „Facebook“ rašė „Yaris“ savininkų klausimus paviešinęs V. Šleikus, vėliau priekaištavo ir jam už išplatintą informaciją. Visgi pats V. Šleikus tikino tylėti negalintis ir „Facebook“ išplatino pranešimą, kuriame aiškinama, kad šoninio susidūrimo metu 2017 metų „Toyota Yaris“ automobilyje neišsiskleidė oro saugos pagalvės.

Išplatintame susirašinėjime su „Yaris“ savininkais teigiama, kad automobilis 2017 m. buvo įsigytas iš oficialaus „Toyota“ atstovo Šiauliuose UAB „Sovli“. DELFI susisiekus su įmonės generaliniu direktoriumi Kęstučiu Dudėnu, šis aiškino, kad situacija yra žinoma ir automobilis jau atvežtas pas atstovus.

K. Dudėnas teigė, kad automobilio sistemoje klaidų aptikti nepavyko, todėl tai, kad oro pagalvės neišsiskleidė, nėra automobilio kaltė. Atstovas aiškino, kad eismo įvykio metu buvo apgadintas vienas automobilio šonas, todėl tokioje situacijoje oro pagalvės išsiskleisti neturėjo.

„Oro pagalvės neišsiskleidė tikriausiai dėl to, kad smūgio metu nebuvo paliesti davikliai, tačiau tai nėra automobilio sistemos klaida. Kai kuriais atvejais išsiskleidusios oro pagalvės gali padaryti daugiau žalos, nei suteikti naudos“, – sakė K. Dudėnas.

JAV remontavo, europietiški – geri

Kritikuojantys saugos pagalvių veiklą atrado pranešimą, kad šiemet gegužę Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) buvo paskelbtas kvietimas grįžti į atstovybes būtinajam remontui būtent 2015–2017 m. laidos „Yaris“ modelius įsigijusiems savininkams.

Remonto prireikė, mat gamintojas užfiksavo klaidą, dėl kurios eismo įvykio metu gali neišsiskleisti oro pagalvės.

Vis tik „Toyota Baltic AS“ atstovė ryšiams su visuomene Liisi Koivumagi paaiškino, kad tokia problema buvo aptikta tik Amerikos rinkai gamintuose modeliuose – Europoje gamintuose „Yaris“ klaidų nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)