Teigiama, kad „Dacia Lodgy Glace“ yra sukurtas pagal naują šeimos automobilį, kurio debiutas numatytas 2012 m. kovą Ženevos automobilių parodoje.

„Trophée Andros“ lenktynėse pasirodys du „Lodgy Glace“: vieną jų vairuos Alainas Prostas, 2010 ir 2011 metais su „Dacia Duster Glace“ „Trophée Andros“ iškovojęs vicečempiono titulus, o už kito „Lodgy Glace“ vairo pakaitomis sėdės jo sūnus Nicolas Prostas ir Evensas Stievenartas, A.Prosto komandos draugas, taip pat laimėjęs praėjusių metų žiemos Superfinalo lenktynes „Stade de France“ Paryžiuje.

„Trophée Andros“ yra sudėtingas išbandymas lenktynininkams, nes vairavimo sąlygos ledo trasoje labai priklauso nuo oro sąlygų.

4 001 mm ilgio, 1 900 mm pločio, 2 500 mm važiuoklės bazę turintis ir 950 kg sveriantis visais ratais varomas „Dacia Lodgy Glace“ turi „Renault-Nissan“ aljanso pagamintą V6 3.0 l variklį, kuris pasiekia 355 AG (esant 7 500 aps./min.) ir maksimalų 360 Nm sukimo momentą (esant 5 500 aps./min.).

„Trophée Andros“ ledo lenktynių čempionatas pirmą kartą buvo suorganizuotas 1990-aisiais. Lenktynių taisyklės reikalauja, kad automobilio išorė būtų panaši į rinkoje esančio arba greitai į ją įžengsiančio serijinės gamybos modelio. Dauguma automobilių savybių yra griežtai reglamentuojamos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją