„Tolygus perėjimas nuo iškastinių žaliavų prie atsinaujinančios energijos yra ne tik vienos energijos formos pakeitimas kita, – atidarymo ceremonijoje sakė dr. Michaelas Hofmannas, „ContiTech“ padalinio vyriausiasis technologijų direktorius. – Šis pereinamasis laikotarpis yra transformacijos priežastis visose pramonės šakose ir sektoriuose, ir šiame kontekste vandenilio potencialas yra milžiniškas. Ateityje jis vaidins lemiamą vaidmenį mažinant įvairių pramonės šakų anglies dvideginio taršą, gaminant, kaupiant ir transportuojant žaliąją energiją. O per dešimtmečius mūsų sukaupta patirtis įvairiose pramonės srityse leidžia bendradarbiauti su partneriais, kuriant naujus produktus ir sprendimus.“

Daktaras Piero Mancinelli, Vandenilio technologijų padalinio vadovas: „Jau 2030 metais vandenilį matysime kaip pramonės energijos šaltinį ir jo naudojimas tolygiai didės pramonės, šildymo ir mobilumo srityse. Toks platus pritaikymo spektras reikalauja bendrų daugelio sričių specialistų pastangų, todėl Hamburgo centre yra sudarytos puikios sąlygos visapusiškai vandenilio technologijų plėtrai.“

Vandenilis išgaunamas pramoninio proceso metu ir yra energijos šaltinis, kurį reikia saugoti ir transportuoti. Šiuo metu jam pervežti siūlomi skirtingi sprendimai: suslėgtas vandenilis, kurio slėgis siekia iki 700 barų, kriogeninis skystas vandenilis, kurio temperatūra yra žemesnė nei 253 Celsijaus laipsniai, taip pat azoto ir vandenilio junginys amoniakas, kuris po transportavimo yra vėl išskaidomas. Taip pat vandenilį galima jungti ir su kitais organiniais skysčiais.

Dėl šių itin skirtingų transportavimo būdų, reikia kruopščiai parengti infrastruktūrą visoje proceso grandinėje. Siekiant užtikrinti, kad vandenilis saugiai patektų į paskirties vietą, vamzdynai ir jungiamosios detalės, taip pat konteineriai ir transportavimo būdai turi atitikti reikiamas savybes, pavyzdžiui, atlaikyti itin aukštą slėgį ar itin žemą temperatūrą, todėl tinkamas medžiagų parinkimas ir gamyba yra svarbiausias sėkmingo vandenilio naudojimo ateityje veiksnys. Didelė „Continental“ patirtis dirbant su įvairiomis dujomis ir skysčiais tokiuose pramonės sektoriuose kaip naftos ir dujų gavyba, šiandien yra itin naudinga kuriant visiškai naujus, gerokai pasikeitusius reikalavimus atitinkančius naujų energijos šaltinių poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją