Netikėta, bet šie du lietuvių puikiai pažįstami automobiliai nuo šiol turi kai ką labai bendro. Nuo pavasario „Toyota RAV4” jau gali būti ir su „GR Sport“ ženkleliu, kurį galima išvysti ir ant sportinių „Toyota“ bolidų. Įdomu, ką reiškia šis ženklas?

Nors dauguma pamanytų, kad Dakare besikaunantį bolidą ir Lietuvos gatvėse dažnai sutinkamą automobilį vienija tik „Toyota“ vardas, tai netiesa. Lietuvoje jau visai netrukus pasirodys sportiška perkamiausio „Toyota RAV4 GR Sport“ versija. „GR Sport“ atspindi didžiausio automobilių gamintojo pasaulyje automobilių sporto filosofiją. Tad naujoji „RAV4” versija, palyginti su įprastos komplektacijos modeliu, pasižymės sportiškesne pakaba, agresyvesne išvaizda bei unikaliomis interjero stiliaus detalėmis.

Toyota RAV4 GR Sport

Dar 2017 m. „Toyota“ prezidento Akio Toyoda ištarti žodžiai: „Daugiau jokių nuobodžių automobilių“ tapo lūžiu spartesniam „GAZOO Racing“ technologijų vystymuisi. Šis teiginys atspindi viziją kurti įdomesnius ir dinamiškesnius automobilius, kurie džiugintų vairuotojus. Per šį laikotarpį „Toyota“ daug dėmesio skyrė automobilių sportui ir jau yra laimėjusi Dakarą, Pasaulio ištvermės žiedinių lenktynių (WEC), Pasaulio ralio maratono (W2RC) ir Pasaulio ralio (WRC) čempionatus. Tuo metu minėto šūkio ir patirties automobilių sporte įkvėpti „GAZOO Racing“ inžinieriai tobulina jau esamus „Toyota“ modelius ir suteikia jiems sportiško automobilio filosofiją.

Naujasis „Toyota RAV4 GR Sport“ patenkina tiek verslo, tiek šeimos visureigio poreikį: leidžia pajusti maksimalų vairavimo malonumą, yra erdvus ir, žinoma, išvaizdus. Visi „GR Sport“ ženkleliu pažymėti „RAV4” modeliai naudoja išskirtinai tik 4 varomų ratų sistemą. Automobilis yra varomas 2,5 l keturių cilindrų varikliu, kurio „Plugi-in Hybrid“ versija išvysto 306 arklio galias ir 100 km/h greitį pasiekia net per 6 sekundes. „Hybrid“ versija su lietuvių pamėgta hibridine technologija automobiliui suteikia 222 arklio galias bei pagreitėjimą iki 100 km/h per 8,1 sek. Visi, norintieji išbandyti naująjį „Toyota RAV4 GR Sport“, tai padaryti galės „Toyota“ atstovybėse jau nuo kovo mėnesio.

Vienas pirmųjų Baltijos šalyse šį automobilį išmėgino „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos pilotas ir „Toyota“ ambasadorius Benediktas Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją