Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienį žengė dar vieną žingsnį steigdama taksi įmonę – pritarta VšĮ „Vilnius veža“, kurios 51% akcijų tektų savivaldybei, o likusieji 49% jos valdomai įmonei „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) steigti.

VVT generalinis direktorius Gintaras Nakutis pasakojo, kad sutvarkius VšĮ registravimo formalumus ir paskyrus vadovybę bus parengtos 100 suslėgtomis gamtinėmis dujomis (SGD, angl. Compressed Natural Gas) varomų automobilių pirkimo konkurso sąlygos.

„Turime keletą modelių, kurie tiktų taksi automobiliams. Apie būsimą pirkimą neseniai sužinojome, klausėme gamintojų, kokios kainos ir nuolaidos būtų taksi automobiliams“, – sakė UAB „Žaibo ratas Vilnius“ komercijos direktorius Vilandas Burnys.

UAB „Inchcape Motors“, atstovaujančios 7 automobilių gamintojus, pardavimo ir rinkodaros vadovė Vilija Šinkūnienė teigė, kad taksi automobilių įsigijimo konkursas būtų didelis, tačiau ne didžiausias pastaruoju metu, nes ir pernai privatus sektorius buvo paskelbęs dar didesnių. Kita vertus, tokio konkurso per viešuosius pirkimus jau senokai nebuvo – tik prieš krizę.

„Tik šio konkurso techninės sąlygos būtų precedento Lietuvoje neturintis atvejis“, – dienraščiui sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją