Tai pats sėkmingiausias sausis bendrovės istorijoje.

„Puikiai pradėjome naujuosius metus ir pardavėme tiek, kiek dar nebuvome pardavę nei vienų metų sausio mėnesį. Įgijome daugybę klientų Europoje, Amerikoje ir Azijoje. Pardavimų rekordai akivaizdžiai demonstruoja, kokia brandi ir įvairiapusė mūsų augimo strategija“, – komentuodamas pasibaigusio sausio rezultatus kalbėjo bendrovės marketingo direktorius Dietmaras Voggenreiteris.

Jis taip pat priminė lenktyninių ir padidintos galios automobilių padalinio „Audi Sport“ neįtikėtiną 2015 m. sėkmę (pernai parduota virš 17000 R ir RS serijos greitų ir galingų automobilių) ir akcentavo, kad Europoje sausį parduota dvigubai daugiau R8 superautomobilių, nei pernai tuo pat metu.

Amerikos žemyne praėjusį sausį parduota 16600 vnt. (+2,5 proc.). Ypač nudžiugino Meksikos rinka, kurioje parduota 1178 vnt. (+9,8 proc.).

Europoje iš viso parduota 59900 vnt. (+6,5 proc.). Ispanijoje – 4255 vnt. (net +21,2 proc.), o Vokietijoje – 21833 vnt., (+10,2 proc.).

Neblogas „Volkswagen“ metų pradžios startas

Neseniai pasibaigusį sausio mėnesį visame pasaulyje parduota 521400 vnt. naujų „Volkswagen“ automobilių arba 2,8% daugiau, nei praėjusių metų sausį, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Nors dalis 2015 m. iššūkių niekur nedingo, esame visiškai patenkinti metų pradžios rezultatais. Be abejo, mūsų laukia nelengvi metai, ypač tai pasakytina apie valdymo struktūros reorganizavimą atliekančius vadovaujančius darbuotojus ir serviso centrų specialistus“, – primindamas tiek kai kuriose pasaulio rinkose siaučiantį ekonomikos sunkmetį, tiek pernai metų dyzelinių variklių skandalo atgarsius kalbėjo „Volkswagen“ marketingo direktorius ir popardaviminio aptarnavimo priemonių vadovas Juergenas Stackmannas.

Jis taip pat patikino, kad dyzelinių variklių korekcijai visiškai pasiruošta ir klientai dėl tokio neplanuoto vizito į serviso centrus patirs kaip galima mažiau nepatogumų. Anot gamintojo, nors daugelio rinkų rezultatai sausį su minuso ženklu, bendras rezultatas vertintinas teigiamai.

Pasibaigusį sausio mėnesį visoje Europoje parduota 121100 vnt. (-2,6 proc.) „Volkswagen“ automobilių. Dėl nesiliaujančio pardavimų kritimo Rusijoje, bendri Centrinės ir Rytų Europos pardavimai sumenko 6,3 proc.

38600 vnt. (-7,6%) sausį parduota Šiaurės Amerikoje. Situacija Pietų Amerikoje išlieka įtempta.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regione iš viso parduota daugiau nei 32 tūkstančiai automobilių. Iš šio skaičiaus Kinijoje parduota per 30000 vnt. (+15,4%).

Komentuodamas pardavimus Kinijoje, J. Stackmannas pabrėžė, kad tai kryptingų pastangų įveikti toje rinkoje esantį įsisotinimą rezultatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)