„Euro NCAP“ ekspertai papildomu „Euro NCAP Advanced“ apdovanojimu įvertino pagal užsakymą montuojamos įrangos kataloge esančius „Audi Pre Sense Basic“ saugos sistemą ir pakartotinio susidūrimo išvengimo pagalbininką.

Minėta sistema prieš smūgį operatyviai uždaro langus ir stoglangį bei įtempia saugos diržus, o po jo automatiškai aktyvuoja stabdžius, neleisdama automobiliui tapti nevaldomu ir padėdama išvengti galimų pakartotinių smūgių.

Tuo tarpu pagrindinė elektroninė „Audi A4“ saugos sistema – bazinėje komplektacijoje esantis „Pre Sense City“ pagalbininkas, stebintis priešais važiuojantį automobilį esančią aplinką ir, esant reikalui, automatiškai pristabdantis arba net visiškai sustabdantis automobilį.

Bazinės saugos įrangos komplekte – ir apvažiuoti netikėtai atsiradusią kliūtį padedantis susidūrimų vengimo pagalbininkas, posūkio ir apsisukimo pagalbininkas, stebintis šalimais vykstantį eismą ir įspėjantis vairuotoją, ar nėra kliūties, kai norima apsisukti į priešingos krypties eismo juostą arba darant posūkį sudėtingoje sankryžoje.

Išlaipinimo pagalbininkas įspėja užžiebdamas durelėse esančias specialias LED lemputes. Tai tarsi įspėjimas automobilyje esantiems žmonėms neatidarinėti durelių, jeigu iš galo atvažiuoja kitas automobilis.

„Euro NCAP“ (naujų automobilių saugos įvertinimo programa) – esminis automobilių saugos standartas, sukurtas 1997 m.

Jau daugelį metų „Euro NCAP“ avarijų testai laikomi vienu svarbiausių automobilio saugumo patikrinimo būdų. Taip tikrinama visų su automobiliu sąveiką patiriančių eismo dalyvių – suaugusių ir vaikų, keleivių sauga, pėsčiųjų saugumas ir saugos įrangos veikimas.

2015 m. atlikti esminiai bandymų metodikos pakeitimai, atspindintys naujausias automobilių eismo vystymosi tendencijas bei saugumo sistemoms keliamus reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)