Oficialiame pranešime „Toyota“ nurodo iki šiol negavusi informacijos apie eismo įvykius, sužeidimus, ar mirtis, sukeltas nustatytų defektų. 1,05 mln. transporto priemonių bus atšaukiama Japonijoje, dar 615 tūkst. – užsienio rinkose. Techniniai nesklandumai aptikti modeliuose „Crown Majesta“, „Crown“, „Noah“, „Voxy“, „Corolla Rumion“, „Auris“ bei kai kuriuose „Lexus“ automobiliuose.

Pastaruoju metu automobilių gamintojus itin atidžiai stebi reguliavimo institucijų pareigūnai – tikrinama kaip sparčiai dalinamasi duomenimis su klientais ir priežiūros įstaigomis. Beje, daugelį automobilių „Toyota“ atšaukia prevenciniais sumetimais, o ne dėl juose tikrai aptiktų gedimų.

Planuojamos automobilių patikros metu bus atšaukta apie 802 tūkst. nuo 2007 metų birželio iki 2012 metų birželio pagamintų „Crown Majesta“, „Crown“, „Noah“ ir „Voxy“ modelių – juose bus keičiamos stabdžių sistemos dalys, kurios kartais neužtikrina apsaugos nuo stabdžių skysčio nutekėjimo.

Jeigu specialistai aptiks pažeisto sandarumo žymių, detalės bus keičiamos. Dar maždaug 759 tūkst. automobilių atšaukiama dėl įtariamų defektų degalų sistemoje – dėl nutekėjusio skysčio automobilyje gali kilti gaisras. Taip pat 190 tūkst. 2006-2014 metų gamybos „Corolla Rumion ir „Auris“ modelių Japonijoje atšaukiama dėl pažeisto kenksmingų dujų sklaidos į aplinką reguliavimo įtaiso.

Po pateiktos informacijos „Toyota“ akcijų vertė sumenko 0,2 procento.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)