Baiminasi apgavysčių ir likti be automobilio

Po ketvirtadienį aplinkosaugininkų surengto pristatomojo automobilių patikrinimo tautiečiai sunerimo, kad prasidėjus tikriesiems Aplinkos apsaugos departamento pareigūnų patikrinimams vairuotojų laukia liūdni laikai.

Daugiausia šurmulio sukėlė tai, kad dar parodomojo patikrinimo metu viena iš patikrinimo išvadų buvo neigiama. Tuomet atlikus benzininio automobilio išmetamos taršos matavimus buvo nustatyta, kad CO2 rodikliai normos neviršija, tačiau Lambda reikšmė – netinkama, o dėl to vairuotojui buvo įteikta neigiama patikrinimo išvada. Jei tai būtų ne pavyzdinis, o realus patikrinimas, tokio automobilio techninė apžiūra nustotų galioti per 48 valandas nuo išvados įteikimo.

Socialiniuose tinkluose užvirė diskusija, kad tokia tvarka – absurdiška, mat vairuotojai gali nė nenutuokti, kad yra toks gedimas, o vien dėl to būtų naikinamas techninės apžiūros galiojimas.

„Aš visiškai pasimetus dėl tų aplinkosaugininkų patikrų... Iš kur man žinoti ar mano mašina neteršia, jeigu praėjo techninę apžiūrą tai vis tiek gali būti kad ji teršia? Jeigu sustabdys ir bus per didelė tarša atims techninę apžiūrą, tai kas tada? Ką man su ta mašina daryt? Jau tik į laužą? Aš be mašinos kaip be rankų. Geresnei mašinai pinigų nėra. Tai ką man per laukus su vaikais dviračiu važiuoti reikės“, – neslėpdama nerimo socialiniuose tinkluose rašė vairuotoja.

Vairuotojai taip pat dalijosi svarstymais, ar stabdant aplinkosaugos pareigūnams jie tikrai paklustų įsakymui sustoti, mat, kaip teigė patys vairuotojai, kyla baimė, jog prisidengę aplinkosaugininkais veiks sukčiai.

„Nežinau ar sustočiau jei pamatyčiau tiesiog žalią automobilį. Tikriausiai, kad ne“, – sakė vairuotojas.

Techninė apžiūra negarantuoja teigiamos išvados

Techninės apžiūros įmonės vienijančios asociacijos „Transeksta“ atstovas spaudai Renaldas Gabartas teigė, kad teigiama techninės apžiūros išvada iš tiesų negarantuoja, kad netrukus po to sustabdę aplinkosaugininkai išduos tik teigiamą patikrinimo išvadą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)