Pranešama, kad šio gamybos sustabdymo priežastis yra „Toyota“ gamybos sistemos gedimas, praneša „Reuters“. Gedimas ne tik sutrikdė svarbiausių komponentų gamybą, bet ir sukėlė susirūpinimą dėl įmonės veiklos infrastruktūros. Nors pagrindinė gedimo priežastis šiuo metu tiriama, atlikus preliminarius vertinimus buvo atmesta versija, kad taip galėjo įvykti dėl kibernetinės atakos. Tai patvirtino „Toyota“ atstovas.

Ankstyvą antradienio rytą (vietos laiku) „Toyota“ iš pradžių sustabdė veiklą 12-je gamyklų visoje savo vidinėje rinkoje. Likusios dvi gamyklos buvo sustabdytos vėliau tą pačią dieną. Tikslus gamybos nuostolių mastas šiuo metu lieka neaiškus, tačiau „Reuters“ apskaičiavo, kad kartu šios surinkimo gamyklos sudaro maždaug trečdalį pasaulinės „Toyota“ produkcijos.

Antradienio incidento pasekmės neapsiriboja tiesioginių „Toyota“ operacijų sustabdymu. Viena iš su gamintoju susijusių įmonių „Toyota Industries“ taip pat buvo priversta iš dalies sustabdyti dviejų variklius gaminančių gamyklų veiklą.

Pažymėtina, kad tai ne pirmas kartas, kai „Toyota“ susiduria su veiklos sutrikimais. Panašią nesėkmę bendrovė patyrė pernai, kai dėl kibernetinės atakos tiekėjo tinkle laikinai buvo nutraukta veikla. Tada „Toyota“ sugebėjo atnaujinti gamybą naudodama alternatyvų tinklą.

Šis gamybos nutraukimas yra ryškus kontrastas su pastaruoju metu „Toyota“ rodyta pažanga atsispiriant puslaidininkių trūkumo keliamiems iššūkiams. Remiantis „Reuters“ gautais duomenimis, sausio–birželio mėnesiais bendrovei pavyko pasiekti 29 procentų gamybos padidėjimą, o tai buvo pirmasis pastebimas padidėjimas per dvejus metus.

Antradienio popietę „Toyota“ atstovai pranešė, kad gamyklų veiklą planuojama atkurti trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją