Vieną jų vairuos penkis kartus žurnalistų ralius laimėjęs Linas Butkus, kuriam jau antrus metus iš eilės talkins šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė, o kitą – Latvijos žurnalistų Normundo Avotinio ir Krišso Karničio ekipažas, kuris pernai vykusiame ralyje iškovojo pergalę automobilių iki 1,6 litro klasėje.

L. Butkus prisipažino nė karto dar nevairavęs „Nissan Leaf“, tačiau tai jo neglumina. Priešingai, Linas nekantrauja sėsti prie vairo ir išbandyti trasoje atnaujintą, Baltijos šalyse dar nematytą elektromobilio versiją.

Linas Butkus
„Visiškai pasitikiu „Nissan“ inžinieriais, kurių elektros varikliai pasižymi stipriu sukimo momentu, sparčiu ir tolygiu greitėjimu,– sakė L. Butkus. – Imponuoja elektromobilio svorio centro aukštis ir svorio paskirstymas tarp ašių, pranokstantis tradicinius automobilius. Tikiuosi kirsti lenktynių finišą ne pačioje blogiausioje pozicijoje!“

Pasak nuolatinio šių ralių dalyvio, didžiausias iššūkis bus suplanuoti akumuliatorių įkrovimo taškus. Tai gerokai apsunkina pusės tūkstančio kilometrų lenktynių maršrutas, tačiau ralio metu bus naudojama greitojo įkrovimo įranga, kurią dalyviams teiks elektros transporto priemonių plėtra besirūpinanti Latvijos kompanija „Blue Shock Bike“. Planuojama, kad LEAF akumuliatorius su tokiu krovikliu bus įkraunamas per pusvalandį ir tuomet galės įveikti maždaug 120-160 kilometrų distanciją.

Abu „Nissan Leaf“ elektromobiliai varžysis „Eko“ klasėje, kurioje pranašumą suteikia kuo mažesnė automobilio CO2 tarša. O juk elektrinis LEAF variklis visiškai neteršia aplinkos, todėl šie ekipažai startuos neturėdami jokių baudos taškų, kuriais dar prieš varžybas, atsižvelgiant į automobilio taršos parametrus, pagal nuostatus „apdovanojami“ šios klasės dalyviai.

Press ralio trasose be minėtų „Nissan“ elektromobilių matysime dar du šio Japonijos gamintojo atstovus. „Nissan Juke Nismo“ vairuos iš Estijos kasmet į žurnalistų ralius atvykstantys Toomas Vabamae su Heiti Laastu, o „Nissan Juke“ - Mindaugo Plukio ir Henri Daumo ekipažas.

Visi, lenktyniausiantys „Nissan“ automobiliais, susibūrė į „Nissan Pressformance“ ekipą ir nusiteikę rimtai kovai komandų įskaitoje.
Nissan Leaf
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)