„Startavau iškart po vidurnakčio (Lietuvos laiku 2 val. naktį – red. past.). Iš Cabo da Roca mane išlydėjo Lietuvos ambasadorius Portugalijoje Algimantas Rimkūnas su žmona. Kol kas viskas einasi pagal planą, esu Saragosoje, Ispanijoje, ir esu nuvažiavęs 860 km (iki 11 val. Lietuvos laiku – red. past.).

Nors čia ir vadinamieji šilti kraštai, tačiau šiuo metu čia tikrai nešilta, o ir saulės nematyti – visą laiką smarkiai lyja, siaučia vėjas. Portugalijoje įprasta ignoruoti greičio apribojimus ir važiuoti greičiau nei leistina, tačiau dėl prasto oro šįkart visi važiavo atsargiau. Vis dėlto į oro sąlygas nekreipiu dėmesio. Nors važiuoju greitkeliais, tačiau ir čia pasitaiko spūsčių. Štai prie Madrido greitkelyje teko stoviniuoti apie 45 min. Šiandien planuoju važiuoti iki kol sutems, bet savęs tikrai nekankinsiu, juk reikia ir pamiegoti, juolab kad praėjusią naktį nemiegojau. Kur apsistosiu kol kas dar sunku pasakyti.

Vakar prieš kelionę vienoje Lisabonos bažnyčioje dar teko dalyvauti lenkų ambasados užsakytose mišiose, kur buvo pagerbtas Smolenske sudužusio Lenkijos prezidento lėktuvo aukų atminimas. Be to, prieš kelionę spėjau įbristi ir į Atlanto vandenyną, iš kurio pasėmiau vandens ir planuoju jį nuvežti iki Vladivostoko bei išpilti į Ramųjį vandenyną. Šiam kartui tiek, tikiuosi rytoj bus daugiau įspūdžių. Iki!“

V.Miliaus buvimo taškas 2010-04-15, 13 val. (GPS duomenis pateikia „Altas“)
V.Miliaus kelionės maršrutas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją