Suomis šeštadienį vykusių varžybų metu išlėkė už trasos ribų. Sugebėjęs išsikapstyti iš vandens kanalo, lenktynininkas partrenkė netoliese stovėjusį fotografą. Nepaisydamas to kas įvyko, J. M. Latvala nuvažiavo toliau. Sportininkas vėliau teigė, jog dėl prasto matomumo jis nežinojo, kad partrenkė žmogų.

Išanalizavę video medžiagą teisėjai nustatė, jog sportininkas tikrai turėjo pastebėti ant jo automobilio variklio dangčio bei priekinio stiklo atsidūrusį žmogų.

Už tai, kad sportininkas partrenkė fotografą ir po incidento nesustojo, teisėjai skyrė lenktynininkui įspėjimą. Jei panašus incidentas pasikartos ateityje, J. M. Latvala bus diskvalifikuotas vienerioms varžyboms.

Teisėjai taip pat skyrė piniginę 5000 eurų baudą suomiui ir jo šturmanui Mikka Anttilai.

Po nesėkmingai susiklosčiusio 11-ojo greičio ruožo, J. M. Latvala pasitraukė iš varžybų ir Monte Karlo ralyje neiškovo nė vieno taško.

Pirmąjį etapą laimėjo S. Ogier

Trečius metus iš eilės Monte Karlo ralyje triumfavo Sebastienas Ogier.

Šį savaitgalį vykusiose varžybose prancūzas sulaukė rimto pasipriešinimo iš Kriso Meeke, važiavusio „Citroen“ automobiliu. Dvikova dėl pergalės tęsėsi iki šeštadienio, kuomet dėl pavarų dėžės gedimo airis pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Iš varžybų pasitraukus K. Meeke, S. Ogier nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo iš kitų varžovų ir nesunkiai nugalėjo pirmame šio sezono ralyje.

Iš ralio pasitraukus K. Meeke ir J.-M. Latvalai, į kovą dėl antros vietos stojo Andreasas Mikkelsenas ir „Hyundai“ atstovas Thierry Neuville‘is.

Belgas šeštadienį nugalėjo dvejuose greičio ruožuose ir atsilikimą nuo varžovo sumažino iki 12,5 sek. Persvara dar labiau sumažėjo po pirmojo sekmadienio greičio ruožo. Tačiau tai buvo viskas ką pavyko padaryti T. Neuville‘ui. Iškilus problemų su transmisija, belgas turėjo susitaikyti su trečia vieta.

Nors sportininkas paskutiniame greičio ruože ir prarado minutę, jam pavyko už savęs išlaikyti Madsą Ostbergą, Stephane‘ą Lefebvre ir Danį Sordo.

Rezultatai:

1. S. Ogier (Prancūzija) 3 val. 49 min. 53.1 sek.
2. A. Mikkelsen (Norvegija) +1:54.5
3. T. Neuville (Belgija) +3:17.9
4. M. Ostberg (Norvegija) +4:47.7
5. S. Lefebvre (Prancūzija) +7:35.6
6. D. Sordo (Ispanija) +10:35.5
7. O. Tanak (Estija) +11:39.9
8. E. Evans (D. Britanija) +18:30.8
9. E. Lappi (Suomija) +20:41.0
10.A. Kremer (Vokietija) +20:43.9

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)