Prieš prasidedant paskutiniam greičio ruožui, norvego persvara prieš komandos draugą buvo 3 sekundės. Tačiau sportininkas svarbiausiu momentu suklydo ir taip padovanojo pergalę minėtajam S. Ogier, kuris triumfavęs paskutiniame greičio ruože dar gavo papildomus 3 taškus.

Po šeštadienio greičio ruožų ralyje pirmavo „Hyundai“ atstovas Thierry Neuville‘is. Vis dėlto sportininkas paskutinę ralio dieną nesugebėjo pasipriešinti VW lenktynininkams ir nukrito į trečią vietą, tačiau po A. Mikkelseno klaidos pakilo į antrąją.

Kurį laiką ketvirtoje vietoje laikėsi „Citroen“ lenktynininkas Madsas Ostbergas. Tačiau norvegas šiandien viename iš greičio ruožų užstrigo pusnyje ir praradęs 5 minutes galutinėje rezultatų lentelėje nusirito į 10 vietą.

Ketvirtoje vietoje Švedijos ralį baigė Ottas Tanakas, tuo tarpu antrasis „Hyundai“ komandos lenktynininkas Haydenas Paddonas liko penktas. Tai geriausias pastarojo sportininko pasiektas rezultatas WRC čempionate.

Jari-Matti Latvala ralio pradžioje kovojo dėl pirmosios vietos su komandos draugu S. Ogier. Tačiau suomis penktadienį po klaidos užstrigo sniego pusnyje bei prarado 8 minutes. Suomiui taip ir nepavyko prasibrauti į pirmąjį dešimtuką. Sportininkas liko 12-as.

Toliau nesiseka Robertui Kubicai, kuris šį savaitgalį buvo susidūręs ne tik su technikos gedimais, bet ir sulaukė teisėjų nemalonės. Lenkas Švedijos ralį baigė tik 20-as.

Rezultatai:

1Sebastienas OgierVolkswagen2h55:30.5
2Thierry Neuville‘isHyundai+6.4
3Andreasas MikkelsenasVolkswagen+39.8
4Ottas TanakasFord+2:26.0
5Haydenas PaddonasHyundai+3:31.5
6Elfynas EvansasFord+3:53.0
7Krisas MeekeCitroen+4:05.8
8Martinas ProkopasFord+4:26.0
9Yuriyus ProtasovasFord+5:32.2
10Madsas OstbergasCitroen+6:50.9