Varžybų organizatoriai dalyvius suskirstė į tris klases – Open-Plus, Open ir ATV. Prie starto linijos stojo 35 ekipažai.

Šįkart organizatoriai buvo nusiteikę ypač gerai – pasirūpino, kad varžybos dalyviams garantuotų sudėtingų išbandymų ir gero nuovargio dozę, todėl žiedą, kuriuo vyko važiavimai, parengė net 2 km ilgio.

Šioje distancijoje dalyvių laukė net keturios labai sudėtingos kliūtys, kurių įveikimui buvo skirtas 6 valandų maksimalus laikas.

Visureigiai startavo 10 valandą ryto ir be sustojimo judėjo (nes važiavimu tokio lėto judėjimo nelabai ir bepavadinsi...) 6 valandas. Tuo tarpu keturračiams kas dvi valandas buvo suteikiama pertrauka.

Anot varžybų organizatorių, didelė dalis ekipažų per šį laiką tesugebėjo įveikti tik po vieną kliūtį arba neapvažiuoti nė vieno pilno žiedo rato.

„Stiklų ekspertų“ komandos ekipažas su Vaidotu Paškevičiumi ir daugkartiniu bekelės varžybų nugalėtoju Nerijumi Gurkliu startavo nusiteikę rimtai kovai. Ekipažo važiavimas vyko itin sėkmingai iki trečiojo rato, kuomet automobilio gedimas privertė vyrus pasitraukti į remonto zoną.

Per tą laiką į lyderių pozicijas išsiveržė antrojoje pozicijoje buvęs Šaltenių šeimos duetas. Vis dėlto po neilgo remonto į trasą sugrįžę Nerijus su Vaidotu padidino tempą ir toliau tęsė kovą.

Varžybos buvo itin intensyvios ir iki maksimalaus šešių valandų limito likus vos keturioms minutėms „Stiklų ekspertų“ ekipažas kirto net 9 rato finišo liniją – tai buvo didžiausias įveiktų ratų skaičius Open klasėje. Nugalėtojų ekipažas antrosios vietos nugalėtojus aplenkė net dviem ratais.

„Stiklų ekspertų“ komanda šiose varžybose dar kartą patikrino techniką ir įsitikino, kad artėjančiose „Paplavy 2015“ varžybose, spalio mėnesį vyksiančiose kaimyninėje Baltarusijoje, jie galės parodyti maksimaliai geriausią savo rezultatą ir, tikėtina, išsiveržti į nugalėtojų pozicijas.

Varžybų „Salako žiedas“ rezultatai:

Open klasė

1 vieta – Vaidotas Paškevičius ir Nerijus Gurklys
2 vieta – Arūnas ir Arnas Šalteniai
3 vieta – Mindaugas Mazarovas ir Artūras Stankus

Open-Plus

1 vieta - „Baltexim Racing Team“
2 vieta – Antanas Venckus ir Remigijus Kupstas
3 vieta – Arūnas ir Edgaras Simanavičiai

Keturračiai

1 vieta – Mindaugas Lelys
2 vieta – Gedas Kalinauskas
3 vieta – Deividas Rudokas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją