Trečiadienį spaudos konferencijoje ralio organizatoriai pasidalino rūpesčiais ir džiaugsmais.

„Džiugu, kad automobilių sportas rado savo nišą Lietuvos sporte. Dar sausio mėnesį pradėjome rengti Vilniaus ralio trasas. Daug kelių remontuojami, savivaldybės neįsileidžia mūsų į savo prižiūrimus kelius, - informavo Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) viceprezidentas Gintautas Šlėderis. – Trys įdomus greičio ruožai bus Beivydžių vietovėje, patraukli kova vyks Bajorų miestelyje, kur geras tramplinas. Ralio trasų dangos maišytos – asfalto ir žvyro, o vidutiniai greičiai bus nedideli.“

Ralį koordinuos Lietuvos automobilių klubas (LAK).

„Šis ralis – didelio organizatorių kolektyvo bendro darbo vaisius. Kol kas savo dalyvavimą patvirtino 46 ekipažai.

Trasoje daug kas kartosis, nes pasikeitimai sunkiai įgyvendinami. Jei turėtume 100 tūkst. litų vienam renginiui - važiuotume kokiais tik norime keliais“, - sakė LAK vykdantysis viceprezidentas Aleksandras Remiševskis.

„Kiekvienais metais kelių, kuriuose galima rengti Vilniaus ralį, mažėja. Tinkamų trasų liko tik Žemaitijoje. Nejaugi Vilniaus ralį ateityje teks rengti ten?,- nelinksmai juokavo LASF vienas vadovų G. Šrėderis. – Kelių pasirinkimas mažėja, tos pačios trasos atsibosta, todėl jose mes įvedame naujus elementus.“

„Reikia galvoti apie tolesnių metų ralių perspektyvas. Mes jau bandėme asfaltų ralius, bet ten susiduriame su magistralinių kelių eksploatavimo problema. Rūpesčių kelia ir saugumo užtikrinimas. Vieno reanimamobilio nuoma kainuoja 3-5 tūkst. litų už lenktynių dieną, o Vilniaus rajone net trūksta greitosios pagalbos automobilių, kurie atvyks iš kitų rajonų“, - teigė A. Remiševskis.

Šių metų ralyje sportininkams teks įveikti 338,12 km maršrutą, iš kurių 106,7 km - greičio ruožai.

„Mitsubishi Lancer Evo IX“ tramdys pernykščiai čempionai Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku, Žilvinas Juršys su Tomu Balžeku, Audrius Gimžauskas su Kęstučiu Girštautu, Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku, Audrius Višniauskas su Edvinu Pagirskiu, Artūras ir Mindaugas Daunoravičiai.

Rokas Lipeikis su dukra Inga vairuos „Mitsubishi Lancer Evo VIII“, su „Subaru Impreza WRX STI Spec C“ lenktyniaus Benediktas Vanagas, Dominykas ir Valdas Butvilai, Artūras Ežerskis su Giedriumi Nomeika ir Giedrius Kriptavičius su Ričardu Baubinu.

Dovilas Čiutelė su Žydrūnu Vaitkevičiumi važiuos „VAZ 2105 VFTS“, o Tadas Kaušakys ir Andrius Vaitiekūnas varžysis egzotišku „žiguliuku“ – „VAZ 2101“.

Pirmas ratas


GR 1 Zibalai I 8:43 val.
GR 2 Beivydžiai I 8:58
GR 3 Bajorai I 9:33
GR 4 Zibalai II 10:03
GR 5 Beivydžiai II 10:18
GR 6 Bajorai II 10:53
Servisas A Širvintos 6:30-14:00

Antras ratas


GR 7 Bijutiškis I 13:33
GR 8 Sužionys I 14:08
GR 9 Puodžiūnai I 14:28
GR 10 Radžiuliai I 14:43
GR 11 Bijutiškis II 15:23
GR 12 Sužionys II 15:58
GR 13 Puodžiūnai II 16:18
GR 14 Radžiuliai II 16:33

Finišas prie Vilniaus miesto savivaldybės (Konstitucijos pr. 3) - 17:30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją