Finaliniai važiavimai buvo išties intriguojantys ir žiūrovams dovanojo neišdildomus įspūdžius. Čia užfiksuota ir aštrių momentų, susidūrimų, liepsnų, o galiausiai viską vainikavo ąžuolų vainikai ir šampano purslai.

„Junior Buggy“ įskaitoje po atkaklios kovos nugalėtoju tapo praktiškai visą savaitgalį tempą diktavęs olandas Bartas van der Puttenas. Finale jam ant kulnų lipo, tačiau lyderio aplenkti nesugebėjo Čekijos lenktynininkas Jakubas Novotny. Trečiąją poziciją iškovojo kitas čekas Vaclavas Kindl. Beje, organizatoriai Europos čempionate apdovanoja dešimt greičiausių dalyvių, tad taurės įteiktos ir tiems, kurie neiškovojo teisės lipti ant greičiausiųjų trejetuko pakylos.

„Buggy 1600“ klasėje taip pat apdovanoti dešimt dalyvių. Verta paminėti, kad į finalą prasibrovė ir vienintelis lietuvis Tomas Zavarskis. Tiesa, jam finalas nesusiklostė – sportininkas sustojo trasoje ir prarado viltį pakovoti dėl aukštesnių pozicijų. Nugalėtoju šioje klasėje tapo čekas Milanas Vanekas. Jam įkandin finišavo du Vokietijos sportininkai – atitinkamai Markusas Wibbeleris ir Mario Haninikenas. Kiti šioje klasėje dalyvavę Lietuvos sportininkai turėjo tenkintis pozicijomis, esančiomis rikiuotės pabaigoje. Tautvydas Urba varžybas baigė 18-oje vietoje, Gintaras Morkevičius – 19-oje, o Saulius Žunda finišavo 21-as.

„Super Buggy“ įskaitoje dėl aukščiausios pozicijos atkakliai kovojo prancūzas Thomas Anacleto ir vokietis Berndas Stubbe. Būtent pastarasis finale buvo greitesnis ir Vilkyčiuose suskambo Vokietijos nacionalinis himnas. Trečiąją poziciją iškovoti pavyko čekui Petrui Bartošui. Visi prizininkai apdovanoti išskirtinio dydžio taurėmis, kurias tuoj pat gausiai aplaistė šampanu.

„Touring Autocross“ įskaitos finale dėl pirmosios pozicijos kėbulais susirėmė patyręs čekas Vaclavas Fejfaras ir jaunasis Rusijos talentas Matvey Furazhkinas. Būtent pastarasis įpusėjus finalui aplenkė savo oponentą ir iškovojo pirmąją vietą. Po finišo varžovai vienas kitam rankas spaudė nenoriai, tačiau atslūgus įtampai stojo šalia vienas kito bendrai nuotraukai. Trečiąją vietą laimėjo dar vienas Čekijos sportininkas Otakaras Vyborny. Nors šioje klasėje ant prizininkų pakylos užlipti nepavyko vieninteliam čia startavusiam lietuviui Arvydui Galiniu, tačiau sportininkas gali džiaugtis septintąja vieta iš vienuolikos dalyvių.

Taip pat buvo apdovanoti ir „support race“ lenktynių – Nacionalinės klasės dalyviai. Šios įskaitos finalas taip pat sukūrė intrigą žiūrovams, mat nugalėtojas paaiškėjo tik paskutiniuose ratuose. Į pirmąją vietą buvo nusitaikęs Kaspars Silenieks, tačiau po kontakto su varžovu jis tęsti važiavimo nebegalėjo dėl automobilio problemų. Situacija nepasinaudojo ir Eligijus Abartis, veikiausiai taip pat dėl techninių problemų praradęs tempą ir apsisukęs starto-finišo tiesiojoje.

Tokia sumaištimi lyderių gretose pasinaudojo iki tol stabiliai važiavęs latvis Edijs Ošs su „Volkswagen Golf“, o jam įkandin finišavo lietuvis Donatas Krasauskas, kuris savo važiavimu šį savaitgalį tikrai nusipelnė taurės. Trečiąją vietą iškovojo kitas Latvijos sportininkas Mareks Dainis. Šioje įskaitoje buvo apdovanoti iš viso penki prizininkai. Ketvirtas liko biržietis Raimundas Kukenys, o penktosios vietos taurę laimėjo ne itin sėkmingą savaitgalį trasoje turėjęs anykštėnas Šarūnas Gruzinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją