Varšuvoje vyks vienas didžiausių ir įspūdingiausių automobilių renginių Europoje „Verva Street Racing Dakaras nacionaliniame stadione“. Jame Lenkijos Dakaro ir ralio žvaigždės metė iššūkį šių metų Dakaro nugalėtojui motociklų įskaitoje Marcui Comai, legendiniam ralio pilotui Carlosui Sainzui ir kitiems pasaulinio kalibro sportininkams.

Septynios dienos pasiruošimo 3 tūkstančiai tonų smėlio, 7 tūkstančiai tonų molio, 400 sunkvežimių žemių ir net dirbtinis tvenkinys sukūrė didžiulė smėlio dėžę dideliems berniukams. Iš viso 25 visureigių, motociklų, sunkvežimių pilotai susirungs niekur nematytu formatu. Du prieš du jie bandys įveikti trasą kuo greičiau ir techniškiau.

Be ralio meistrų kovų, bus ir daugiau adrenalino. Žiūrovų, kurie bilietus galėjo įsigyti vos už 50 zlotų, laukia super automobilių, klasikinių visureigių parodos, lenkų mylimo „Speed-way“ varžybos, viską savo kelyje naikinantys monstriški visureigiai, drifto, motociklų akrobatikos pasirodymai ir daug kitų pramogų.

Atskiro dėmesio vertas plačiajai visuomenei pristatytas į Dakarą grįžtančio „Peugeot“ visureigis. Ateitimi alsuojantis, įspūdingų formų C. Sainzo ir Cyrilo Despreso automobilis gniaužia kvapą ir grasina nuplėšti šlovę nuo Dakare dominuojančių „Mini“ visureigių.

Be to, kad atrodo lyg iš fantastinio filmo, naujas automobilis yra labai lengvas, galiniais ratais varomas 340 A.G. „Peugeot 2008 DKR“ yra žymiai manevringesnis, geriau įveikia kliūtis nei kiti automobiliai.

Artimiausiu laiku DELFI skaitytojų lauks reportažai ir interviu su šio sporto žvaigždėmis, kuriuose jie atskleis kodėl karjeros pradžioje motociklais lenktyniavę sportininkai tampa geriausiais visureigių vairuotojais, ką jie mano apie lietuvius lenktynininkus ir kokia yra Lenkijos fenomeno Dakare paslaptis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)