Paskutinį kartą, kai Pasaulio ralio čempionatas vyko Lenkijoje, jame dalyvavęs Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko tandemas pasiekė kol kas geriausią rezultatą tokio lygio lenktynėse – tada jie užėmė penkioliktą vietą bendroje įskaitoje.

„Žinau, kad bus nelengva. Per tuos penkerius metus Pasaulio ralio čempionatuose naudojama technika gerokai patobulėjo ir dėl absoliučios įskaitos kautis būtų naivu. Tačiau tarp savo kategorijos automobilių tikrai galime kovoti dėl pirmos vietos“, – teigė „Juta Racing“ komandos lenktynininkas Vytautas Švedas.

Vytautas jau kelerius metus iš eilės važiuoja su tuo pačiu šturmanu. Žilvinas Sakalauskas – labiausiai patyręs savo srities specialistas. Jam dalyvavimas pasaulio ralyje ne naujiena.

„Per vieną Pasaulio ralio čempionato etapą Lenkijoje mes pravažiuosime tiek kilometrų, kiek pravažiuojame per visą Lietuvos ralio čempionatą“, – juokavo Žilvinas.

Niekada neprarandantis geros nuotaikos sportininkas tiki, kad ekipažas gali pakartoti savo penkerių metų pasiekimą.

„Automobilis paruoštas puikiai, mūsų sportinė forma gera. Tai rodo ir šių metų rezultatai. Manau, mes galime nustebinti daugelį savo varžovų“, – sakė „Juta Racing“ komandos šturmanas Ž. Sakalauskas.

Lietuviai važiuos „Mitsubishi Lancer EVO X“ automobiliu, kuris ruoštas pagal R4 klasės reikalavimus. Tai nėra galingiausias pasaulio čempionate naudojamas automobilis. Tačiau kol kas dalyvavimas Pasaulio ralio čempionate su WRC klasės technika lietuviams lieka neįgyvendinta svajone.

„Išsinuomoti WRC automobilį, tokį kuriais lenktyniauja pajėgiausi planetos sportininkai, vienam čempionato etapui kainuotų daugiau kaip pusė milijono litų. Mūsų visas automobilis kainuoja mažiau“, – juokavo V. Švedas.

Jau daug metų remiantis pajėgiausią Lietuvos ralio čempionato ekipažą Gariūnų verslo centro vadovas Ramūnas Šeduikis tiki, kad Pasaulio ralio čempionatas padės populiarinti šią sporto šaką Lietuvoje. „Mes jau daug metų remiame Vytautą Švedą ir tikimės, kad ralis Lietuvoje galų gale taps populiariausia sporto šaka. Pasaulio ralio čempionato etapas, vykstantis mūsų šalyje - didžiausias to įrodymas“, – teigė R. Šeduikis.

Pasaulio ralio čempionato etapas Lietuvoje ir Lenkijoje vyks jau kitą savaitę – birželio 26-28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)