Utenoje spaudžiant 18-os laipsnių šalčiui, V. Švedas stovėjo prie dalyvių arkos, per ją jis važiuos pirmas, tačiau dėl to spaudimo nejaučia.

„Čia ne tos varžybos, kad būtų skirtumas važiuoti pirmam ar ne. Gruntas įšalęs, vėžės nereikia daryti, sniegas neblaško. Čia sąlygos vienodos visiems“ – sakė lenktynininkas.

Didesnį susirūpinimą jam kelia tai, kas tyko tamsoje ir nepriklauso nuo lenktynininko įgūdžių.

„Kad ir kokias turėtume lempas, vis tiek nebus kaip dieną. Siaurose trasos vietose matėme labai arti kelkraščio akmenų, šalia žvyras ir sudėtingiausia bus išvengti šių kliūčių. Mes tiksliai nežinome nei kur jie yra, nei ką jie veikia, nei kada išsiridens ant kelio. Negalima numatyti šito, nors ir susirašėme kelią tiksliai. Ši nežinomybė šiek tiek neramina“, – kalbėjo sportininkas.

V. Švedui kovoti teks ne tik su akmenimis, bet kurį laiką jaukintis ir savo automobilį Mitsubishi „Lancer EVO X“, tačiau lenktynininkas jau nekantrauja startuoti.

„Kiekvienas ralis maža šventė. Tas laukimas jau buvo šiek tiek užsitęsęs. Nevažiavome nuo lapkričio mėnesio. Aišku ta pauzė duoda jauduliuką. Buvome su automobiliu šiek tiek apsipykę, tad reikės šiek tiek laiko prisipratinti iš naujo, kad galėtume važiuoti greitai“, – kalbėjo lenktynininkas.

Nepaisant titulų Lietuvoje ir užsienyje, trofėjų kolekcijos, Lietuvos čempiono vardo, V. Švedui taip ir nepavyko triumfuoti „HALLS Winter Rally“ varžybose. V. Švedas apie tai kalbėti daug nenori, tačiau pripažino, kad tikrai norisi pergalės čia.

„Nenoriu galvoti labai apie tai, bet istorija yra istorija. Taip, nesame laimėję šių lenktynių, nors kitas esame ir po tris-keturis kartus. Nežinau ar tai užkeikimas. Būdavo metų, kai tiesiog reikėdavo pasiimti pergalę, bet dėl vienų ar kitų aplinkybių ji išsprūsdavo iš rankų. Norėtųsi šią pergalę įrašyti į savo CV“, – šypsojosi lenktynininkas.

Nepaisant didelio noro, V. Švedui reikės kovoti ne tik su užkeikimais trasoje, bet ir su kitais galingais sportininkais. Jis išskyrė tris šio ralio sezono favoritus.

„Visi vaikinai tobulėja, ruošėsi patys ir ruošė automobilius ir labai nori šios pergalė,. Ramūnas Čapkauskas, Martynas Samuitis, Giedrius Notkus – tai yra tie žmonės, kurie gali tą pirštinę mesti šiame sezone ir ne vieną kartą“, – kalbėjo lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)