Geriausiais rezultatais galėjo džiaugtis „Speed kart“ komandos sportininkas Justas Jonušis. Lenkijoje, Torunės mieste vykusiame pirmajame M60 kartingo klasės Lenkijos čempionato etape jis lyderių trejetuke finišavo visuose 4 važiavimuose ir bendroje įskaitoje iškovojo 3 vietą (16 dalyvių).

„Mini Rok“ klasės pirmasis etapas Gostyne taip pat prasidėjo puikiai. Iškovota 3 vieta kvalifikacijoje ir pirmosiose lenktynėse (27 dalyviai). Deja, jau antrosiose lenktynėse Justas buvo varžovo išstumtas iš trasos ir finišavo 21 vietoje. Trečios lenktynės susiklostė dar blogiau. Jau apšilimo rate varžovas J. Jonušį grubiai išmušė iš trasos. O pastangas sugrįžti į starto rikiuotę teisėjai traktavo kaip taisyklių pažeidimą ir Lietuvos sportininką diskvalifikavo, nors varžovas už neleistiną veiksmą nubaustas nebuvo. Kadangi tik pirmųjų lenktynių starto tvarką lemia kvalifikacijos važiavimas, o visose kitose savaitgalio lenktynėse starto vietą lemia ankstesniuose važiavimuose surinkta taškų suma, finalinėse savaitgalio lenktynėse, Justas startavo iš 11 pozicijos, o finišą pasiekė 12-tas.

WTR komandos lenktynininkas Gustas Grinbergas lenktynių sezoną pradėjo startu Italijos „Mini Rok“ čempionate, vykusiame Jesolo trasoje. Kvalifikacijoje užimta antroji vieta (22 dalyviai) leido tikėtis gerų rezultatų. Tačiau lenktynės sumaišė visas kortas. Dviejų Italijos lenktynininkų kova trasoje, jau antrame rate baigėsi didžiule avarija, kurioje iš trasos išmuštas buvo ir G. Grinbergas.

Sarai Di Lallo prireikė medikų pagalbos, o Gustas sugrįžo į trasą ir finišą pasiekė 10-tas. Lenkijos „Mini Rok“ čempionate viskas klostėsi panašiu scenarijumi. Šeštoji vieta kvalifikacijoje žadėjo geras lenktynes, tačiau pirmi trys važiavimai baigėsi vienodai – varžovo smūgiu į kartingo galą ir nukritimu į rikiuotės apačią. Tik paskutiniame važiavime lenktynininkas sėkmingai įveikė visą distanciją ir iš 18 starto pozicijos finiše pakilo į 8 vietą.

Permainingai startai Italijoje susiklostė ir WTR lenktynininkui Tomui Vaitekūnui. Italijos „Mini Rok“ čempionate Jesolo trasoje Tomas taip pat pateko į milžinišką avariją. Starto tiesiojoje susidūrus net keturiems lenktynininkams, Tomas su visu kartingu ore atliko 360 laipsnių suktuką ir nusileidęs ant ratų, išlėkė iš trasos. Po medikų apžiūros Tomui leista startuoti finale, tačiau avarijos metu pažeistas kartingo rėmas neleido visa jėga vytis varžovų. „Mini Rok“ Lenkijos čempionate Gostyne Tomas kvalifikavosi 21 vietoje ir dėl patekimo į finalus turėjo kautis paguodos važiavime, kuriame finišavo trečias. Keturiuose pagrindiniuose finaluose taip pat neišvengta avarijų, tad finišuota atitinkamai 15, 14, 20 ir 24 vietose.

Artimiausios sportininkų lenktynės vyks gegužės 9-11 dienomis Vilniuje, Plytinės kartodrome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją